KÉZILABDA/RÖPLABDA

2020.04.14. 07:19

Két sportág számára sem folytatódik az évad

Az elmúlt pár napban két honi sportági szakszövetség is bejelentette, hogy véget vet az idénynek, így ebben a szezonban se kézilabda-, se röplabdacsapataink nem lépnek már pályára.

Varga Balázs

A szolnoki röplabdacsapat vezetőedzője, Gulyás Ferenc csalódott lehet, mivel együttese remekül szerepelt idén

Fotó: Csabai István

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) úgy döntött, befejezettnek tekinti a bajnokságokat. Idén nem lesz se bajnok, se kieső, se feljutó, a nemzetközi kupaindulókat pedig az elmúlt szezon alapján jelölik ki – ez nagy felzúdulást váltott ki több csapatból is. Ami megyei együtteseinket illeti, a férfi NB II. Dél-keleti csoportjában a Törökszentmiklós a harmadik, a Mezőtúr az ötödik, a Kunszentmárton pedig a nyolcadik helyen állt. Az Észak-keleti csoportban a Szolnok a második helyet foglalta el, míg a Túrkeve utolsó előtti, tizenegyedik volt – így már nem kell aggódni a kiesés miatt. A női harmadosztály Dél-keleti csoportjában a Mezőtúr sereghajtó volt, de a tavasz eddig jobban sikerült számukra, viszont további javítási lehetőség így nem maradt.

A szolnoki röplabdacsapat vezetőedzője, Gulyás Ferenc csalódott lehet, mivel együttese remekül szerepelt idén
Fotó: Csabai István

A Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) nemrég döntött úgy, hogy május 15-ig meghosszabbítja a bajnokságok felfüggesztését, ám az MKSZ határozata után pár órával az MRSZ is bejelentette, hogy lefújja a hazai versenysorozatokat. Bajnokokat ebben a sportágban sem hirdetnek, viszont a feljutókról és a kiesőkről a csapatokkal egyeztetve dönt a szövetség. Tehát várhatóan azt az egyletet, amely vállalni tudja a magasabb osztályt, minden bizonnyal engedik, illetve, ha valamely együttes lentebbi ligában kívánja folytatni, nem gördítenek elé akadályt. Ezeket követően határozza meg az MRSZ a következő szezon lebonyolítását. A nemzetközi kupaindulás kapcsán pedig a tavalyi és az idei eredményeket is figyelembe veszik – ezzel valószínűleg sok vitát előznek meg.

Röplabdacsapataink már a döntést megelőzően felbontották játékosaival között szerződéseiket, már nem készültek a folytatásra. Pedig a Szolnok a férfi NB I.-ben kifejezetten jól szerepelt, második helyen állt, és várhatóan az Extraliga-indulásért is harcban lett volna. A Jászberény a női Extraligában hetedik volt, és úgy tűnt, megőrzi tagságát. Most majd az lesz a kérdés, ki hogyan tudja biztosítani az anyagi hátteret, hogy olyan szinten versenyezzen, mint az idei évadban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában