TEREMLABDARÚGÁS

2019.03.01. 14:58

Már csak két csapat tartja veretlenségét

A Castrum-Ex terembajnokság hetedik fordulójában, avagy a végső győzelemért zajló másodikban, máris beigazolódni látszik az előzetes várakozás, miszerint kiegyensúlyozott a mezőny, minderre bizonyságul az előző fordulóban vesztes csapatok közül több is győztesen hagyta el a pályát.

Varga Csaba

A rájátszás második fordulójában is minden meccsen nagy küzdelem folyt a felek között

Fotó: Fodor Orsolya

Mindössze két csapat tudott az előző fordulóhoz hasonlóan nyerni, a bajnoki címért versengő csoportban az Épszigker-Romix, az alsóházban a Danyi Optika.

Az alsóházban, vagyis a 7-12. helyért zajló mérkőzések délelőtti idősávja néha megritkítja a csapatok játékosainak létszámát, így járt ezúttal a Castrum-Ex is, a több cserével felálló Danyi Optikával a játék egyik elemében sem tudott lépést tartani, nagyarányú vereség lett a vége.

Természetesen ezzel együtt a danyisok csatársorának teljesítménye elismerésre méltó. Végeredményét tekintve jóval szorosabb mérkőzés volt a Toporgó –Műszol, ráadásul a meccs utolsó negyede drámai fordulatokban is bővelkedett.

A Műszol jól kezdett, de az ellenfélnek sikerült tartani a lépést, a félidő így döntetlennel zárult. A második játékrészben jól sáfárkodott helyzeteivel a Műszol, a meccs utolsó negyedére kétgólos előnyre tett szert.

A harmadik toporgós találat viszont felvillanyozta az eddig még pontot sem szerző csapat játékosait, lelkesedésük előbb az egyenlítést hozta magával, majd tényleg szinte az utolsó utáni pillanatban a győztes találatot is sikerült bepréselniük, ezzel megfordítva a mérkőzés állását és begyűjtve egyúttal első pontjaikat.

Erre mondják a fociban (is), hogy jobb későn, mint soha. Hasonlóan küzdelmes volt az Oldsmobile–HYAB összecsapás is, némi meglepetésre az „öregek” gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, amit komoly erőfeszítések árán tudott csak kiegyenlíteni az ellenfél a második játékrész derekára.

A győztes találatot végül a pályán kívülről és pályán is nehezen értelmezhető szituáció után az Oldsmobile szerezte meg, a játék összképe alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

A bajnoki győzelemért folyó versengésben először a rájátszás első körében ellentétes előjelű meglepetést szerző csapatok találkoztak, a vereséggel indító Gyulatel-Törpök és a szerencsés győzelmet arató Build Dózer.

Az első játékrészben mindkettő tartotta előző heti formáját, a törpök hadilábon álltak a lövésekkel, a dózeresek pedig jól kontrollálták a kapujuk előtti területet. A második félidőre viszont a több cserelehetőségből is fakadó jobb kondíciónak köszönhetően a Gyulatel játékosai megtalálták a réseket, végül három gólos sikerrel javítottak helyezésükön.

A Build and Job is vesztesen hagyta el múlt héten a pályát, ezúttal a szintén csalódott Plural FC ellen kellett visszatalálni a csoportkörben megszokott eredményes játékhoz. Némi pikantériát adott a mérkőzésnek, hogy a két csapat előző találkozóján nagy meglepetésre a Plural simán begyűjtötte a három pontot.

Most viszont nem sikerült az újabb bravúr, gyakorlatilag az első percektől fogva egyértelmű volt, hogy a Build and Job hatékonyabban veti latba játékosainak képességeit. Az első forduló két győztes gárdája találkozott a nap utolsó meccsén, és amint az várható volt izgalmas, magas színvonalú összecsapást láthatott a közönség.

Az Épszigker-Romix némiképp több helyzetet dolgozott ki mint a Bowling Center, és kombinatívabb játékának köszönhetően kettőt is gólra váltott. A játék képéhez hozzátartozik, hogy mindkét kapus igen jó napot fogott ki, főleg nekik köszönhető, hogy elmaradt a gólzápor.

A rájátszás második fordulójában is minden meccsen nagy küzdelem folyt a felek között
Fotó: Fodor Orsolya

A bowlingosok szorgalma végül eredményezett egy némiképp szerencsés találatot, de az ellenfél harmadik gólja után már nem volt reális esély az egyenlítésre sem.

Az utóbbi mérkőzésen a Bowling színeiben gólt szerző Szádvári Gergő 11 találattal vezeti a gólszerzők listáját, az ellenfél színeiben két gólt is jegyző Szabó Károly követi tízzel holtversenyben a danyis Kodó Gáborral. A folytatás vasárnap 10 órától a Széchenyi Gimnázium Sportcsarnokában.

Eredmények: Az 1-6. helyért: Gyulatel-Törpök–Build Dózer 3:0, Buld and Job–Plural FC 7:1, Épszigker-Romix–Bowling Center 3:1

Az állás: 1. Épszigker-Romix 6 pont, 2-5. Bowling Center, Buld and Job, Build Dózer, Gyulatel-Törpök 3-3, 6. Plural FC 0 pont.

A 7-12. helyért: Danyi Optika–Castrum-Ex 11:1, Toporgó–Műszol 5:4, Oldsmobile–HYAB 3:2.

Az állás: 1. Danyi Optika 6 pont, 2. Oldsmobile 4, 3-5. Castrum-Ex, Műszol, Toporgó 3-3, 6. HYAB 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában