Labdarúgás - Megye I. / Galériával

2020.03.09. 08:18

Mesterhármassal ünnepelte névnapját a tiszafüredi gólgyáros

A tizennyolcadik forduló mérkőzéseivel folytatódtak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei a hétvégén.

Munkatársainktól

Amikor Csortos József (labdával) begyújtotta a rakétákat, még néha Bóta Márton is csak a hátát nézte – gólok tekintetében viszont az árokszállási támadó volt a jobb

Fotó: Pesti József

TISZAFÜRED – TÓSZEG 4–0 (2–0)

Tiszafüred, 200 néző. Vezette: Kóródi Ferenc.

Tiszafüred: Ladányi – Szövetes, Barzsó (Tóth T.), Kalóz (Dáné), Sipos (Vadász), FEHÉR, Ábel (Kapitár), SZENTES BÍRÓ, Farkas J., CSÁBI, SZABÓ (Varga). Edző: Dorcsák Zoltán.

Tószeg: Fábián – Bába, Kállai, Mészáros, Urbán-Szabó (Farkas I.), Boldizsár, Aranyos (Pap), Izsold (Baté), Tóth Z., Kiss, Pongrácz (Ferge). Edző: Viola Kálmán.

Őszi játékát idézte a hazai csapat a névnapos Szabó Tamás mesterhármasával. A második félidőben elfáradni látszó vendégek nem bírtak a füredi csatárral és csapatával.

Gólszerzők: Szabó 3 (14., 40., 73.), Farkas J. (79. – tizenegyesből).

Dorcsák Zoltán: – Örülök, hogy végre jó játékkal és szép győzelemmel szolgáltuk ki lelkes közönségünket, valamint biztatónak tűnt csereként pályára lépő fiataljaink lendületes játéka.

Viola Kálmán: – Gyengén és kishitűen fociztunk. Sajnálom, hogy nem tudjuk átlépni önmagunk árnyékát. Gratulálok a Tiszafürednek!

Tudósított: Ábrahám Tamás

MEZŐTÚR – TÖRÖKSZENTMIKLÓS 2–1 (1–1)

Karcag, 80 néző. Vezette: Szabó József.

Mezőtúr: TÖRÖK – BONTOVICS, SZÉKELY, IFJ. ERDŐSI (KORMOS), KÁNTOR (BODORIK), FARKAS, DRASKÓCZI, BÍRÓ (PESTI), POLÁK (PATKÓS), TÓTH, NAGY. Edző: id. Erdősi Gyula.

Törökszentmiklós: Szabó – Benedek, Kiss, Kovács, Héder A. (Ladányi), Kánya, Ulvicki, Héder R., Koncz, KARDOS, BÁLINT. Edző: Kinyik György.

A mai mérkőzésen a hazai csapat csupa szív játékkal, alázattal és határtalan akarattal futballozott, aminek csak győzelem lehetett a vége.

Gólszerzők: Bontovics (1.), Pesti (58.), ill. Héder A. (34.).

id. Erdősi Gyula: – Igazi parázs hangulatú szomszédvár-rangadón, nagy iramú és jó színvonalú mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, ezért megérdemelten nyertünk a karcagi albérletben.

Kinyik György: – Hendikeppel kezdtük a mérkőzést, sikerült visszajönnünk, de súlyos hibáink vereségünket eredményezték.

Tudósított: id. Erdősi Gyula

TISZAFÖLDVÁR – ÚJSZÁSZ 0–0

Szolnok, 50 néző. Vezette: Szilágyi Sándor.

Tiszaföldvár: TERJÉKI – PATAKI, BURAI, BÓDAI, TÖRTEI, KALMÁR, DANKU (HERKÓ), GÁL, SZŐKE, HADAD H. (MOLNÁR), ASZÓDI (KOLLÁR). Edző: Rétes Pál.

Újszász: Schumann – Veréb V., Nagy K., Veréb D., BEZZEG, Németh (Szűcs), Vatai, Rentler, Rézsó (Konka), NAGY CS., Jánosik. Edző: Mérész Zoltán.

Ezen a mérkőzésen egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

Rétes Pál: – Értékes pontot szereztünk a férfiasan harcos mérkőzésen. Mindkét csapat felvállalta a nyílt támadójátékot, így mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Ez a hozzáállás bizakodással tölt el a jövőt illetően.

Mérész Zoltán: – A mai napon nem futballoztunk jól, de a 89. percben a kegyelemdöfést sikerült bevinni, amit a játékvezető érthetetlen módon nem adott meg. Gratulálok a Tiszaföldvárnak! Bizonyították, hogy ebben a bajnokságban készülni kell ellenük.

Tudósított: Huszár József

JÁNOSHIDA – KISÚJSZÁLLÁS 0–6 (0–1)

Jászberény, 20 néző. Vezette: Czékus Sándor.

Jánoshida: Rézsó – Varga M., Túróczi, Pataki, Nagy, Darók (Kobela), Kanalas, Suki, Eszes, Homojovszki, Farkas I. Edző: Arany László.

Kisújszállás: Jakab – Kozák, Váradi (Márton), Farkas Z. (Németh), PENTI, DOBOS, Kálai (Kása), OROS, Berta, Kelemen, Balla. Edző: Pádár László.

A vendégek végig gyors, pontos passzokkal játszottak, a hidai csapat három–nulla után összeomlott, és a kisújiak a végjátékban tetszés szerint érték el góljaikat.

Gólszerzők: Oros 4 (39., 81., 83., 89.), Penti (63.), Balla (75.).

Kiállítva: Farkas I. (89.).

Arany László: – Játékosaim az egyéni játékot erőltették, és ez lett a vége. Gratulálok az ellenfélnek! Sokkal jobb volt nálunk.

Pádár László: – Nehezen szereztük meg a vezetést, de a második félidőben felőröltük a hidaiak védelmét.

Tudósított: Szöllősi Mátyás

KUNHEGYES – JÁSZFÉNYSZARU 2–2 (1–0)

Kunhegyes, 100 néző. Vezette: Erdélyi Bence.

Kunhegyes: Magi – Faragó (Tyukodi N.), Tyukodi R., Tyukodi A. (Varga), Tyukodi M., Szabó, CSÖRÖGI (Balogh), Kocsis (Fábián), RÓZSA, Soós, IMRE. Mb. edző: Faragó Attila.

Jászfényszaru: Czák – Penczner, SZAKALI, ZÁMBÓ, Ujvári, Prága (Tóth), OLÁH, Vaszicsku, Surányi (Lakatos), Csikós, Fehér (Kratofil). Edző: Kemecsi László.

Alacsony színvonalú, de küzdelmes mérkőzésen a játékban kevés különbség volt a csapatok között. A helyzetek alapján úgy tűnt, hogy a Kunhegyes biztosan nyeri a mérkőzést, aztán az utolsó öt percben a Jászfényszarunak sikerült egyenlítenie.

Gólszerzők: Csörögi 2 (18., 52.), ill, Szakali 2 (87., 93.).

Kiállítva: Faragó (94.).

Faragó Attila: – Azonos képességű csapatok csatájában megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből.

Kemecsi László: – Láttam küzdeni a csapatot, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az utolsó percekben kétgólos hátrányból álltunk fel. Igazságos a döntetlen.

Tudósított: Szabó György

JÁSZKISÉR – KARCAG 0–2 (0–0)

Jászkisér, 120 néző. Vezette: Czékus Sándor.

Jászkisér: VINCZE – Harsányi, Badalik (Sőti J.), NAGY S. (Tálas), Vodicska, Sipos (Mihályi), NAGY A., DRÁVAI (Kozma), Berkes, Sőti G., Szecskó. Edző: Vígh Ferenc.

Karcag: Belényesi – Szőke, Orosz, Szívós Gy., Kovács L. (Andrusek), Ballók, SZENTANNAI, SZÍVÓS G., DOMOKOS, Balajti, Fábián (Kovács G.). Edző: Orosz István.

Küzdelmes mérkőzésen a hazaiak most álltak a legközelebb a pontszerzéshez.

Gólszerző: Szentannai 2 (52., 67.).

Vígh Ferenc: – Az első félidőben komoly lehetőségeink voltak a gólszerzésre, viszont amilyen tizenegyest adtak ellenünk, az megmosolyogtató, és ezzel a padlóra is küldtek bennünket.

Orosz István: – Ezzel a győzelemmel kívánok boldog nőnapot a hölgyeknek, valamint boldog születésnapot Szentannai Zoltánnak!

Tudósított: Kozma Zoltán

JVSE-ROSENBERGER – FEGYVERNEK 3–0 (1–0)

Jászárokszállás, 80 néző. Vezette: Szénási Gábor.

Jászárokszállás: Papp – Tari, SERES, NAGY B., Keresztes, NAGY F., Vígh, BÓTA (Bordás), Csikós (Tóth), Hájos (Rédei), Petrányi (Bartalis). Edző: Szabó Zoltán.

Fegyvernek: Kormány (Nagy D.) – Kiss (Csőke), Karikó, Stalmájer (Bálint), Szabó M. (Kengyel), Rézsó K. (Szász), Szabó P., Májer, Csortos, Kerepesi, Rézsó Zs. Megbízott edző: Balogh Gábor.

A második félidőben a hazai csapat felpörgette a játékát, ami gólokban mutatkozott meg.

Gólszerzők: Nagy B. (40.), Bóta (60.), Seres (75.).

Kiállítva: Májer (66.).

Szabó Zoltán: – Magabiztosan játszottunk. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Balogh Gábor: – Úgy érzem, tisztességesen helytálltunk. Gratulálok a hazai csapatnak! Bár mi is megérdemeltük volna az egyenlő feltételeket.

Tudósított: Kiss Jenő

Amikor Csortos József (labdával) begyújtotta a rakétákat, még néha Bóta Márton is csak a hátát nézte – gólok tekintetében viszont az árokszállási támadó volt a jobb
Fotó: Pesti József

Így állnak most a mesterlövészek

21 GÓLOS: Szabó Tamás (Tiszafüred)

15 GÓLOS: Csikós Lajos (Kisújszállás)

14 GÓLOS: Kovács Tamás (Törökszentmiklós), Oros Péter (Kisújszállás)

12 GÓLOS: Ábel Péter (Tiszafüred), Csifó István (Tiszafüred), Hajdu Zsolt (Karcag)

11 GÓLOS: ifj. Erdősi Gyula (Mezőtúr), Kalmár Ferenc (Tiszaföldvár)

10 GÓLOS: Gusztafik Péter (Törökszentmiklós)

A bajnokság állása – Megyei I. o.

1. Tiszafüred 15 1 1 79–12 46

2. Törökszentmiklós 13 1 3 56–21 40

3. Tószeg 11 2 4 36–22 35

4. Újszász 10 3 3 31–16 33

5. Mezőtúr 9 5 3 56–24 32

6. Karcag 10 1 6 35–27 31

7. Kisújszállás 7 4 6 43–27 25

8. Jászárokszállás 8 1 8 30–28 25

9. Szajol 7 3 6 25–24 24

10. Jánoshida 6 4 6 28–29 22

11. Tiszaföldvár 6 2 9 33–47 20

12. Jászfényszaru 3 3 11 16–40 12

13. Fegyvernek 3 1 13 7–46 10

14. Kunhegyes 2 1 14 24–50 7

15. Jászkisér 0 0 17 7–93 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában