Vélemény

2017.10.11. 14:40

Meglepő hivatalos levelet kaphattunk kézhez

A hivatalos leveleket általában nem túl kellemes izgalommal szoktam bontogatni.

A hivatal az én régi beidegződésem szerint azért hivatal, hogy utasítson, számon kérjen, meg morogjon velünk. Az is gondom ezekkel a pecsétes papirosokkal, hogy nem az én észjárásom szerint csinálják őket.

Írásból élő emberként a másféle, hivatali logika szerint fogalmazott közleményeknél néha komoly szövegértési nehézségeim támadnak.

Nos, a mostani küldemény mindkét szempontból szokatlan volt. Kértek, és nem utasítottak, meg viszonylag könnyen megértettem a benne foglaltakat. Egyrészt arra, az általam is tapasztalt tényre hívták fel benne a figyelmemet, hogy a szolnoki önkormányzat egyre nagyobb gondot fordít városunk tisztaságára, másrészt segítségemet kérték e kedvező állapot megőrzéséhez.

Megnyugtattak, hogy még nem a csíkos mellényért, lapátért jelentkezők közé várnak, hanem saját környezetem rendben tartásához kérik közreműködésem. Itt kicsit azért előbújt a hatalom, biztonság kedvéért emlékeztettek az erre vonatkozó jogszabályokra is, de néhány észrevételtől eltekintve egyet tudok érteni a szándékkal.

Talán ott lehetne még finomítani a dolgon, hogy célszerű lenne pontosabban tisztázni a közterület valóban magángondoskodást igénylő részének határait.

Addig is mindenki söpörjön a maga portáján és körülötte! Van mit eltakarítani, míg végleg megoldódik a szemétügy…

Szathmáry István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!