Járvány

2020.12.17. 06:32

Egyenletesebben oszlik el a forgalom az üzletekben az idősáv felfüggesztésével

A kétórás időablakok kivezetésével a kereskedelmi dolgozók és a vásárlók is nyugodtabbak.

Budapest, 2020. november 24. Idõs vásárlók pakolnak autójuk csomagtartójába egy üzlet elõtt az I. kerületi Mészáros utcában 2020. november 24-én. A koronavírus-járvány lassítását és az idõsek védelmét szolgáló intézkedés értelmében a kormány elfogadta az Idõsek Tanácsa javaslatát, így ettõl a naptól hétköznapokon a 9.00 óra és 11.00 óra közötti, hétvégén a 8.00 óra és 10.00 óra közötti idõszakban vásárlási idõsávot kapnak az idõsek. Ebben az idõintervallumban csak a 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az idősek számára fenntartott kétórás védett vásárlási idősáv szombati felfüggesztése óta egyenletesebben oszlik el a forgalom az üzletekben – írta a Világgazdaság a csütörtöki számában.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lapnak úgy nyilatkozott:

az idősáv felfüggesztésével a kormány jókor, jól döntött, minden korosztály védettebbé vált.

Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta, hogy az idősáv feloldása már csak azért is „gordiuszi csomót vágott át”, mert december 12-én, szombaton, a jövő csütörtökre eső december 24-ét dolgoztuk le, sok kereskedő pedig emiatt bizonytalan volt, hogy 8 órától 10-ig, vagy 9-től 11-ig kell-e védett idősávot biztosítania a 65 év felettieknek.

A kétórás időablakok kivezetésével a kereskedelmi dolgozók és a vásárlók is nyugodtabbak, az utóbbiak így könnyebben veszik tudomásul, hogy a kijárási korlátozással összefüggésben este hétig el kell hagyniuk az áruházakat – tette hozzá.

A Világgazdaság kitért arra is, hogy a várakozások szerint úgy, mint tavaly decemberben, idén is csaknem 600 milliárd forintot hagyhatnak az élelmiszerboltokban a vevők.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!