Tündérszépek 2022

2022.02.21. 06:30

Mit kell tenni, hogy ne szaladjon fel egy nap alatt a nejlon harisnya?

Nagy bosszúság, ha az épp csak kibontott nejlonharisnya máris szaladni kezd, ahogy felvettük. Vajon milyen trükköket kellene ismernünk, hogy ezt elkerüljük?

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A hideg megerősíti a harisnyát

A háziasszonyok régi, klasszikus mesterfogása, hogy az első viselés előtt hideg vízzel átöblítik a harisnyát. A merészebbek ezután egy zacskóban a mélyhűtőbe is beteszik 24 órára, majd szobahőmérsékleten megszárítják. Tudományos magyarázat egyelőre nincs a jelenségre, de a tapasztalatok azt igazolják, hogy ez a hideg bánásmód valóban segít meghosszabbítani a harisnya sértetlen állapotát, és megerősíteni a szálait – olvashatjuk a ripost.hu cikkében.

A nejlonharisnya a kímélő mosást szereti

A későbbiekben is a legjobb a harisnyát viselés után kézzel mosni. A finom holmikhoz való mosószerrel, hideg vízben nyomkodd át a harisnyát, majd öblíts ki belőle minden mosószert. Ezután áztasd 15 percig a hideg öblítővízben. A nejlonharisnya nem szereti a csavarást, inkább csak finoman nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, és szobahőmérsékleten szárítsd meg. Ha mindenképpen a mosógépbe tennéd, akkor csakis mosózsákban mosd, a legfinomabb ruhadarabokhoz való programon. Kerüld a centrifugázást, a szárítógépet pedig felejtsd el, annak a hőmérséklete megviseli a harisnya finom anyagát.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A nejlonharisnya felvételénél is érdemes vigyázni

Amikor új harisnya vásárlására kerül a sor, ne sajnáld a pénzt a minőségre – egy igazán szép, hosszan tartó darabbal olcsóbban jössz ki, mint a sok olcsó, de hamar kilyukadó harisnyával. Persze nem kell a legdrágábbat megvenni, de ha találsz egy megfizethető és megbízható márkát, érdemes hozzá hosszú távon is ragaszkodnod. Otthon legyen egy külön dobozod vagy fiókod csak a nejlonharisnyák tárolására. Még jobb, ha egyenként kisebb zacskókba csomagolod őket, és finoman összehajtva ezekben teszed el a darabokat. Az sem mindegy, hogyan veszed fel őket, hiszen ilyenkor érheti a harisnya szálait a legkönnyebben sérülés. Figyelj, hogy a kezed lehetőleg ne legyen durva, és a körmöd se legyen letörve, hiszen ezek a kiálló kis bőr- és körömdarabok könnyen beakadnak a harisnyába.

Még lehet jelentkezni a Tündérszépek országos szépségversenyre! 

Szépségversenyünkre jelentkezni a tunderszepek.hu oldalon lehet, mely igen egyszerű. Nincs más dolgod, mint kitölteni az űrlapot, és mellé csatolni egy egész alakos ruhás, bikinis, illetve portréfotót, és máris indulhat a verseny a megtisztelő címért és értékes nyereményeinkért.

Légy Te a Tündérszépek 2022 nyertese! Jelentkezz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!