Madárvilág

2023.05.17. 10:00

A természeti szépségeit csodálták meg tetétleni gyerekek

A kőröstetétleni iskola felkérésére előadást tartott a gyerekeknek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei helyi csoportjának elnöke. Pálinkás Csaba a tószegi gyerekeknek is mesélt a madarakról és fákról.

Rimóczi Ágnes

Pálinkás Csaba a madarakról és fákról beszélt

Fotó: Pálinkás Csaba

Iskolásoknak tartott környezeti előadást a minap Pálinkás Csaba, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei helyi csoportjának elnöke. Örömmel mondott igent a Kőröstetétleni Református Általános Iskola felkérésére, hiszen az egyik kedvenc madarászhelyén kellett az iskolásokat kalauzolnia.

– A Madarak és Fák Napja kapcsán kaptam a felkérést a kőröstetétleni iskolától a közelmúltban. Előadást tartottam a természetvédelmi ünnep kialakulásáról, a pusztai madarakról az egész iskolának, majd két részletben, külön az alsósokkal és külön a felsősökkel a település melletti Sári-gyepen nézelődtünk és beszélgettünk a madarakról, a fákról, a csodás pusztai világról – számolt be a programról.

A szakember, ahogy mondta, ilyen nagy létszámú előadást ritkán szokott vállalni, de mivel a Sári-gyepet is magába foglaló Jászkarajenői puszták–Natura 2000 terület az egyik kedvenc madarászhelye, így erre nem tudott nemet mondani. – Szerettem volna, hogy az ottani gyerekek tudják, mennyire szép és gazdag helyen élnek. Úgy érzem, s remélem, a gyerekek is így gondolják, hogy sikerült átadnom néhány fontos és értékes információt – tette hozzá Pálinkás Csaba.

Aznap délután „hazai pályán” is „szolgálatot teljesített” a helyi csoport elnöke. A Tószegi Általános Iskola első osztályos gyerkőceihez tért be, akikkel szintén a Madarak és fák napjáról, a nemes nap fontosságáról beszélgetett. A gyerekeknél nem először járt, télen közösen már meglesték a Tószeg központjában tanyázó fülesbaglyokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!