Jászkunság

2023.07.10. 13:30

A hőségben néhány korty víz is felfrissülést jelenthet

Hőséggel indult a hét, Szolnok több pontján osztanak vizet. A frissítésről párakapuk is gondoskodnak.

Pakainé Pusztai Nóra

Szűcs Alina (balra) adja át a frissítő vizet Szitó Dorinának

Fotó: Nagy Balázs

Kánikulával telnek a következő napok. Hétfőtől szerdáig hőségriadó van érvényben az ország egész területén. Szolnokon a vasútállomáson és a Hild téren is vizet osztanak, több helyszínen párakapuk is működnek. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a frissítő berendezések közül egyet a Tisza parkban üzemeltek be, mobil párakaput állítottak fel a város forgalmasabb pontjain, így a vasútállomásnál, a Hild téren és a Széchenyi lakótelepen is. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében hívta fel a figyelmet a hőség veszélyeire még pénteken. Ebben az is szerepelt, hogy lehetőség szerint 11 és 15 óra között aki teheti, ne tartózkodjon a napon, valamint figyeljenek bőr védelmére is. A legmelegebb órákra az árnyékot vagy a légkondicionált helyiségeket javasolják. Ilyen forróságban különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!