Szexuális zaklatás

2022.03.11. 20:09

Lehúzta az alsóneműjét, majd fogdosni kezdte a 15 éves lányt egy Tiszapüspökiben élő férfi

A férfit letartóztatták.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy Tiszapüspökiben élő férfi letartóztatására 18. életévét be nem töltött, akaratnyilvánításra képtelen állapotú személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt – közölte hírportálunkkal Szolnoki Járási Ügyészség.
A rendelkezésre álló adatok szerint a 23 éves férfi március 8-án fivére tiszapüspöki házában töltötte az estét, az egyik szobában filmet nézett. A szobában tartózkodott a házigazda 15 éves nevelt lánya is, aki filmnézés közben elaludt. A gyanúsított éjfél körül, kihasználva azt, hogy a kiskorú sértett mélyen alszik, lehúzta a lány alsóneműjét és szeméremsértő módon fogdosta, simogatta őt.

A kiskorú sértett azonban felébredt, azonnal félresöpörte a férfi kezét, kiment a szobából, elhagyta az ingatlant és a közelben lakó unokatestvérénél keresett menedéket.

Az ügyészség azért indítványozta a korábban rablás miatt büntetett férfi letartóztatását, mert fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a kiskorú sértett befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. Továbbá az is feltételezhető, hogy a kiszabható büntetéstől tartva (5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés) elrejtőzne a hatóságok elől, különös figyelemmel arra, hogy elítélése esetén, korábbi bűncselekménye miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtásával is számolnia kell.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványát alaposnak ítélte, elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában