Több tucatnyit loptak el

2023.05.18. 06:55

Letartóztatták a szolnoki rollertolvajokat, a Lime is megszólalt az ügyben

Mintegy 70 elektromos, bérelhető Lime rollert tulajdonított el egy banda Szolnokon az elmúlt hónapokban. Ez elkövetőket letartóztatták. Az üzemeltető cég anyagi kára jelentős, ám az illetékesek legalább ennyire sajnálják, hogy a szemlélet még „nem jött át" mindenkinek.

Rimóczi Ágnes

A jelentős anyagi kár ellenére a szolgáltató pótolja az ellopott rollereket Szolnokon

Forrás: Illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

A letartoztatták azt a fiatalokból álló bandát, amely kevesebb mint egy év alatt mintegy 70 bérelhető elektromos rollert lopott el Szolnokon. A Szolnoki Járási Ügyészség közölte: indítványt tettek egy 19 éves újszászi illetőleg egy 20 és egy 24 éves szolnoki férfi letartóztatására jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás miatt. Az ügyészség indítványa szerint a három fiatal 2022 júniusától 2023. május 14-ig Szolnokon, a város különböző pontjaira elhelyezett, megközelítőleg 70 db bérelhető –  összesen több, mint 9.000.000 forint értékű – elektromos rollert lopott el.

Alig egy évvel ezelőtt „jelentek meg" az elektromos rollerek Szolnok utcáin. A fogadtatás kezdetekben vegyes volt, egyesek nagyon örültek a Lime-ok megjelenésének, mások kritikákkal illették a kétkerekű járműveket. Aztán megszokták és az üzemeltető cég szerint egyre többen használták azokat.

– Szolnokon a flotta kétszázötven darabból áll, és nem tapasztaltunk szándékos rongálást rajtuk. Úgy tűnik, hogy a helyiek és a városban ezzel közlekedő vendégek nem tesznek bennük különösebb kárt – foglalta össze a néhány hónapos tapasztalatot Irmai Krisztián, a Lime Technology Kft. ügyvezető-helyettese tavaly októberben.

Közel 10 millió forintos kárt okoztak a lopással 
Forrás: Police.hu

Úgy tűnik, az elmúlt hónapokban mégis voltak olyanok, akik nem egyik pontból a másikba rollereztek a járművekkel, sokkal inkább ellopták és szétszerelték azokat. Ahogy arról hírportálunkon a napokban beszámoltunk, a rendőrség „lefülelt" egy bandát, mely hosszú idő óta lopta a szolnoki Lime rollereket.

– Szomorúan tapasztaltuk a Szolnokon történő eseményeket – reagált röviden megkeresésünkkor Irmai Krisztián. A cég ügyvezető-helyettese kiemelte: úgy gondolják, hogy minden városnak szüksége van a mikromobilitásra. 

Egyébként régóta észleltük, hogy időnként eltűnnek az eszközeink a városban és sokszor közel is jártunk ahhoz, hogy elkapjuk az illetőket. Budapesten például sikerült már más jellegű rongálókat tetten érni 

– nyilatkozta az esettel kapcsolatban. Irmai Krisztián rámutatott, hogy a tapasztalatok azt támasztják alá, hogy a cég és a rendőrség között szoros együttműködésre van szükség.

– Ahogy magunk is segítünk a tettesek felkutatásában, úgy mi is bizalommal fordulhatunk a hatósághoz. Örülünk, hogy ezúttal is sikerrel járt a rendőrség – mondta el az ügyvezető-helyettes.

Az üzemeltető számára a lopássorozat jelentős anyagi kárt is jelent. Mindezzel együtt az eltulajdonított rollereket a cég pótolta a várossal való együttműködés szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában