A tárgyalóteremből jelentjük

2023.09.15. 11:31

A fejét döfködte, csavarhúzóval szurkálta meg anyja élettársát egy ámokfutó férfi Cibakházán

Keservesen indult a 2021-es esztendő egy cibakházi családnak. A família egyik meggondolatlan tagja tette mindannyiuk életét elviselhetetlenné: a nagyszülői háznál rendezett ámokfutást egy harmincas évei derekán járó férfi, melynek vége büntetőügy lett.

Mészáros Géza

Forrás: Kunszentmártoni Rendőrkapitányság

A vádirati tényállás szerint egy harmincöt esztendős férfi 2021. január 4-én a kora esti órákban ittas állapotban megjelent nagymamája cibakházi lakóhelyén azért, hogy az ott tartózkodó édesanyjától pénzt kérjen. Az anyja azonban nem tudott anyagi segítséget nyújtani a fiának, aki ezért rettentő dühös lett.

A fiú bosszúból kiviharzott az édesanyjának ház előtt parkoló autójához, és a magához vett méretes csavarhúzóval kiszúrta a jármű két kerekének gumiabroncsait. Amikor azonban tovább rongálta volna a kocsit, megjelent az anya élettársa, aki számon kérte a férfit a vandalizmusáért. A fiú válaszok helyett a csavarhúzóval azonnal nekiesett az illetőnek, akinek a fején több helyen szúrt és metszett sérüléseket okozott.

A véres balhé végén a férfit elfogták. Vele szemben a Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

Mint azt dr. Ocsovai Ágnestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség ügyészétől, a főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a büntetőeljárás a Kunszentmártoni Járásbíróságon el is kezdődött. Ott azonban az ügyben eljáró bíró megállapította a vádtól eltérő minősítés lehetőségét. Mint kifejtette, a bántalmazás, figyelemmel az elkövetés módjára, eszközére és a célzott testtájékra, alkalmas volt a ténylegesen bekövetkezettnél súlyosabb, akár életveszéllyel járó sérülés okozására is. A büntetőügy ezért átkerült a Kunszentmártoni Járási Ügyészségről a vármegyei főügyészségre, amely vádmódosítást indítványozott. A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette helyett a súlyosabb, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletére változtatták a minősítést, ezért a Kunszentmártoni Járásbíróságról a Szolnoki Törvényszék hatáskörébe került az ügy.

A büntetőper csütörtöki tárgyalása a vádlott távollétében zajlott a törvényszéken dr. Hajdu Anna bírónő előtt, aki elöljáróban ismertette a vádmódosítást, valamint előterjesztette a bizonyítási indítványokat. A bizonyítási eljárás hamarosan folytatódik... 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában