Novemberi összefoglaló

2023.12.30. 11:25

Javában zajlott a rajtaütés, amikor gyanús csomaggal csöngetett be a lakásba egy futár

Halálos gyalogos gázolás, üzemi tűz. Számos jászkunsági helyszínre vonultak a kéklámpások novemberben. A rendőrség razziát is tartott, ami közben egy kábítószerekkel teli csomaggal csöngetett a futár

Pakainé Pusztai Nóra

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Traffiboxokkal figyeli a rendőrség a szabályos közlekedést

Szoljon Podcast adásában vendégeskedett Kosztyó Gábor, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Az alezredes arról számolt be, hogy a szolnoki önkormányzattal korábban traffiboxot telepítettek Szandaszőlősön, a 442-es út mellett, és más ilyen eszközök előkészítése is folyamatban van. Utánajártunk, hol találkozhatnak legközelebb az autósok az utak mentén felállított, mobilizált berendezésekkel. 

A rendőrök razziája alatt csöngetett a futár a drogszállítmánnyal

Dúsgazdag szolnoki dílerekre csaptak le a rendőrök Szolnokon, négy férfi letartóztatását kezdeményezték. Az illetékesek a novemberi házkutatás során több mint 130 millió forint értékben foglaltak le különböző vagyontárgyakat, még kriptovalutát is a férfiaknál. 4 kilogramm kábítószerből 3 zacskónyit a razzia során vitt a helyszínre egy csomagküldő cég futára. Akár életfogytig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak a bandatagok.

Szolnoki üzemben csaptak fel a lángok

Hajnalban csaptak fel a lángok egy szolnoki üzem raktárában, a dolgozók időben kimenekültek. Fűrészpor és fahulladék kapott lángra, a helyiségben három kazánszivattyú is működött. A dolgozók megpróbálták eloltani a tüzet, sikertelenül. A tűzoltók a lángok megfékezése után átvizsgálták az épületet. 

Teherautó gázolt gyalogost Mezőtúron 

Mezőtúron a Puskin és az Eper utca kereszteződésénél gyalogost gázolt egy teherautó. A járművet a tűzoltók megemelték, az alá szorult sérültet pneumatikus emelőpárna segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Információink szerint a baleset következtében a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Milliárdosra becsülték a jászberényi trafóház kárát

Októberben gyulladt ki egy transzformátorállomás Jászberény közelében. A város képviselő-testülete a szerencsétlenséget annak kapcsán tűzte napirendre, hogy elegendő információt kapjon a városvezetés és a lakosság arról, mit tesz a szolgáltató a károk felszámolása, valamint a település áramellátásának zavartalan biztosítása érdekében. Kiderült, hogy a területen mintegy egymilliárd forint kár keletkezett, a katasztrófavédelem pedig még vizsgálja az okokat.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában