Összefoglaló

2023.12.25. 11:22

Lezuhant egy katonai helikopter Horvátországban, holttestre bukkantak egy szolnoki lakásban – íme a legolvasottabb kék híreink júniusból

Nagy megdöbbenéssel olvastuk a híreket, hogy katonai gyakorlat közben zuhant le egy helikopter Horvátországban, a roncsok között három holttestet találtak. Kövekkel dobáltak meg autókat jászsági fiatalok, ügyük végére közel másfél év alatt került pont. A rendőrök egy jászladányi fiatalt kaptak el, tizennyolc rendbeli lopást bizonyítottak rá.

Pakainé Pusztai Nóra

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Mirkó István

Lezuhant egy szolnoki katonai helikopter Horvátországban

A Magyar Légierő két Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik jármű három fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant. Az első híradások szerint, a mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik, később a harmadikat is megtalálták. A szerencsétlenül járt H145-ös forgószárnyas a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár kötelékéhez tartozott. A legénységét katonai tiszteletadás mellett szállították haza.

A jászladányi fiatal még azt is beismerte, amiről a rendőrök nem tudtak

Tizennyolc lopás írható annak a jászladányi fiatalnak a számlájára, akit júniuisban vettek őrizetbe a jászsági rendőrök. Kiderült, hogy néhány esetben volt egy kiskorú társa is. Több helyszínről elektronikai eszközöket, kézi szerszámokat, gázpalackot, fűkaszát, mobiltelefonokat, készpénzt, élelmiszert, és ruhaneműket tulajdonítottak el. A vallomásában mindent beismert, még azt is, amiről addig a rendőrök nem tudtak. 

Kődobálásért ítélték el a jászsági fiatalokat

Zúzott kővel dobálta három tinédzser a 31-es úton közlekedő autókat Jászjákóhalmán tavaly februárban. A fiatalokat júniusban jogerősen elítélték. Ahogy a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya hírportálunkat tájékoztatta, az első autóban, aminek a „kavicszáporban” a szélvédője és a jobb első ablaka is megsérült, egy nő és három kisgyermek utazott. Az ezt követő autókat – melyekben kizárólag egy-egy férfi sofőr ült – a sárvédőjén, a jobb első ajtaján, a jobb első ablakán, illetőleg a szélvédőjén érte „találat”. Csaknem 680 ezer forint kárt okoztak. A vádlottakat bűnösnek mondták ki, a bíróság kettejüket fejenként 80, illetőleg 120 óra közérdekű munkára ítélte, míg a harmadik társukat 1 évre próbára bocsátotta.

Holttestet találtak a tűzoltók egy szolnoki lakásban

Hírportálunk információi szerint a szolnoki Ady Endre utca egyik tízemeletes társasházához riasztották a tűzoltókat és a mentőket egy júniusi estén. A helyszínre kiérkező tűzoltók kinyitották az egyik lakás ajtaját, ahol egy holttestet találtak

Óriási vihar csapott le Jánoshidára

Szinte romokban voltak a háztetők, sok helyen napokig nem volt áram Jánoshidán, még a falunapi programsorozatot is elhalasztották. Az éjjeli vihar miatt számos ház megsérült, azonnal megkezdték a károk csökkentését, az utak járhatóbbá tételét és a helyiek megsegítését. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában