Emberölés

2024.01.16. 18:30

A meggyilkolt idős asszony lánya a legsúlyosabb büntetést kérte a bíróságtól a tettesre

„Különös kegyetlenséggel”. E minősítéssel egészítette ki a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a vádat a 2008 novemberében Csépán történt emberölés miatt indított büntetőügy másod rendű vádlottjával szemben folytatott bizonyítási eljárás ez év január 16-án a Szolnoki Törvényszék előtt lezajlott tárgyalásán.

Mészáros Géza

A 2008-as csépai gyilkosság büntetőügyének lezárása még mindig várat magára

Fotó: Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség  július 22-én eredetileg „csak” nyereségvágyból, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a két, negyven év körüli férfival szemben, akik a vád szerint 2008. november 20-án éjjel Csépán betörtek egy 79 éves idős asszony házába, elvették ékszereit, majd megölték.

Az ügyben kedden délután perbeszédekre került volna sor a Szolnoki Törvényszéken dr. Nádor Zoltán bíró előtt, azonban az ügyész az emberölés elkövetésének minősítését súlyozta a „különös kegyetlenséggel” kifejezéssel. Indoklásában elhangzott, hogy az idős hölgy hosszan tartóan védekezett a fiatal, erőteljes támadóival szemben, akik egy órán keresztül folyamatosan bántalmazták, arcán és testén legalább tizenhét súlyos sérülést, halálának bekövetkezte előtt komoly testi és lelki szenvedést is okozva neki.

Az ügy első rendű vádlottja vonatkozásában a bíróság már korábban ítéletet hozott: az emberölést elismerő, 41 éves, többszörösen büntetett előéletű férfit 2022 novemberében jogerősen tizennégy és fél év fegyházra ítélték.

Az ügyész nem életfogytig tartó, de a paragrafusok szerinti legmagasabb évszámú fegyházbüntetést, valamint az eddig felmerült huszonnyolcmillió forint bűnügyi költség megfizetését indítványozta az ügy másod rendű vádlottjával szemben. A Nádor bírótól észrevételre engedélyt kapó megölt idős asszony lánya azt kérte a bírói tanácstól, hogy amennyiben az elkövetés vádja a másod rendű vádlott vonatkozásában is beigazolódik, s mivel édesanyja emberhez méltatlan halált szenvedett, úgy a férfire nézve a legsúlyosabb ítéletet mondja ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában