Megmérettetés

2024.04.18. 13:50

Lőttek, másztak, és még cellát is felforgattak a jövő rendészei a szolnoki KREATÍV-ban - videóval, galériával

Idén másodjára rendezte meg a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola a Szakmai kihívás napját. A csütörtök délelőtt zajló versenyen a rendészeti és közszolgálati ágazat tanulói mellett a szépészet, az informatika és távközlés, valamint a kreatív ágazatban tanulók is összemérték tudásukat.

Molnár-Révész Erika

Az eligazítás és a megnyitó után elméleti, majd gyakorlati tudásukról is számot adtak a rendészeti és közszolgálati ágazat tanulói csütörtök reggel a Szakmai kihívás napján. A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskolában rendezett vetélkedőre idén 4 vármegyei iskola nevezett összesen 9 csapattal. 

MJA_9735
Nehéz feladatokat végeztek
Fotó: Mészáros János

A versenyszámok között rendőri, katasztrófavédelmi és büntetés-végrehajtási szakmai feladatok is szerepeltek. Volt légpuska lövészet, akadálypálya, erőnléti feladatok, cella-átkutatás és tűzoltási feladat is. 

–  A verseny célja egyrészt, hogy népszerűsítsük a szakmákat, másrészt orientáljuk valamelyik irányba a diákokat, hiszen a rendészet ágaztat több területet érint, a katasztrófavédelmet, a büntetés-végrehajtást, a honvédséget és a rendőrséget. Tanulóink először egy általános képzésben vesznek részt, és miután letették az alapvizsgát, elkezdődik a szakmai képzésük, de még akkor is választhatnak, hogy milyen irányba menjenek tovább. A verseny segítségével könnyebben ráláthatnak a különböző területekre – tájékoztatott Bakosi Borbála Edit, szakirányú oktatásért felelős igazgatóhelyettes.

A rendészeti és közszolgálati ágazat tanulói mellett a Szakmai kihívás napján a szépészet, az informatika és távközlés, valamint a kreatív ágazatban tanulók is összemérték tudásukat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában