Mezőtúr

2018.03.06. 15:30

A helyi adók teremtik meg a fejlesztések alapját Mezőtúron

A város költségvetését alig néhány napja fogadta el a város képviselő-testülete. A helyi adók egy részét a működésre fordítják, de marad még belőle. A pályázatok mellett pedig ebből az összegből nyílik lehetőségük különböző fejlesztésekre. Ilyen lesz például egy-egy utca aszfaltozása is.

Szilvási Zsuzsa

Herczeg Zsolt polgármester

Fotó: Mészáros János

Herczeg Zsolt polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat évek óta stabilan működik.

– Örömteli, hogy a működésünket pénzügyi oldalról nem veszélyezteti semmi. Kiegyensúlyozott évet zárt 2017-ben Mezőtúr önkormányzata. Az elmúlt évet a várakozásoknak megfelelően sikerült teljesíteni.

– Az idei költségvetésünk ezekben a napokban állt össze, összességében 4,7 milliárd forintos főösszeggel tervezzük 2018-at.

– Intézményeinknél, a hivatalnál, gazdasági társaságainknál egyaránt ki kell egészíteni az állami normatívát, ezt pedig csak a saját bevételeinkből tudjuk finanszírozni.

– Igen nagy segítséget jelent számunkra, hogy az elmúlt esztendőben több mint nyolcszázmillió forint lett a helyi adókból származó bevételünk. 2017-re egyébként hétszázötvenmillió forintot terveztünk.

– Ennek egy részét a működésre fordítjuk, de marad még belőle, így a pályázatok mellett ebből az összegből nyílik lehetőségünk különböző fejlesztésekre.

Herczeg Zsolt polgármester
Fotós: Mészáros János

– Ilyen lesz például egy-egy utca aszfaltozása, a református kollégium melletti járda és a kis tér kialakítása, és idén végre a térfigyelőkamera-rendszer bővítésére is jut forrás.

– A tervek szerint mintegy 20–25 kamerával egészül ki a hálózat. Pályázni szeretnénk a városi sportcsarnok felújítására, ennek az önerejét is terveztük a költségvetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában