SZOLNOK

2018.03.28. 14:28

Megduplázza kapacitását a Stadler szolnoki forgóváz-üzeme

Szervizcégünk egy tízmilliárd forintos beruházást hoz létre az egykori cukorgyár területén – jelentette be szerda délelőtt városházi sajtótájékoztatóján Dunai Zoltán.

Hartai Gergely

A Stadler Magyarország Kft. felügyelőbizottságának elnöke azt is közölte, a cég legújabb beruházási terve már meg is kapta az ehhez szükséges építési engedélyeket.

A fejlesztéssel a vasúti járművek forgóváz-gyártásának kapacitásait növelné a vállalat. A két ütemben tervezett beruházás első szakasza április közepén indulhat el.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott szerint a svájci központú vasúti járműgyártó cégcsoport helyi jelenlétével a szakképzett munkaerő alkalmazásában is rendkívül fontos szereplő.

– Olyan területre telepszik majd le a gyáregység, amely teljesen üresen áll. Új lehetőség nyílik meg most a város számára, hiszen a beruházás több munkahelyet és jóval több adóbevételt is jelent Szolnoknak – vette át a szót Szalay Ferenc polgármester.

Megtudtuk, az új forgóvázüzem működése mintegy tizenöt fős létszámbővítéssel jár majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában