TÖRTEL

2018.04.17. 09:29

Gázpalackokat és 150 liter házi pálinkát is lopott egy törteli fiatal

Lopás és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy huszonnégy éves törteli férfi ellen. A történtekről András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-­főkapitányság szóvivője tájékoztatta honlapunkat.

Czakó Nóra

A gyanúsított még március 24-ére virradó éjszaka a kerítést átmászva bejutott egy törteli ingatlan udvarára. A pince ajtaján lévő lakatot levágta és ellopott onnan mintegy 150 liter pálinkát.

Ezután, április 2-án délután ugyancsak a kerítést átmászva jutott be egy törteli családi ház udvarára. Az ott lévő melléképületből gázpalackokat, kisgépeket, valamint szerszámokat vitt magával.

A gyanúsított mindezek után április 6-ára virradó éjjel egy törteli utcában leparkolt kamion két akkumulátorát is kiszerelte és ellopta. A törteli és kőröstetétleni körzeti megbízottak azonban elfogták a férfit.

A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsítottat egyes bűncselekmények elkövetésében egy huszonegy és egy huszonnégy éves törteli férfi is segítette, akiket szintén azonosítottak.

A rendőrök gyanúja szerint a fiatalember az akkumulátorlopást egy tizenhárom éves helyi fiúval követte el, akit a bűncselekmény elkövetésére rábírt. Emiatt pedig kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell a büntetőeljárás során.

A három felnőttkorú gyanúsítottal szemben a Ceglédi Rendőrkapitányság indított eljárást.

Borítókép: illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában