LOVE STORY

2018.05.08. 17:21

Ballagáson kérte meg végzős barátnője kezét egy szolnoki srác

Különleges lánykérésnek lehettek szemtanúi a Szolnoki Szolgáltatási SZC Ruhaipari Szakközép- és Szakiskolájának idei ballagásán résztvevők. Herman Ottó, aki egyébként az iskola volt tanulója, erre a napra időzítette, hogy megkérje barátnője, a végzős Diána kezét. A szolnoki fiatalok az esküvő napját egyelőre még nem tűzték ki.

Molnár-Révész Erika

A ballagása napján kérte meg párja, Mező Diána Dominika kezét Herman Ottó.

Forrás: Beküldött fotó

– Eljött a nap, amire vártam... összekötnéd velem az életedet? – ezekkel a szavakkal, térden állva kérte meg barátnője kezét Herman Ottó.

A Riszi egykori tanulója diákok, szülők és tanárok figyelő tekintetének kereszttüzében tette fel a nagy kérdést. A hatás nem maradt el... a péknek készülő fiatal lány örömében elsírta magát, majd igent mondott párjának.

A boldog pillanat kicsit közelebbről.
Forrás: Beküldött fotó

– Hat éve leszünk lassan együtt, én tizenhárom, ő pedig tizenhét éves volt, amikor megismerkedtünk. Ő hentesnek tanult itt, a Risziben, és én is ide szerettem volna járni, mert megtetszett az iskola – emlékszik vissza a kezdetekre a fiatal szőke lány.

– Nagyon meglepődtem, amikor kimondta a nevem és kihívott a színpadra, mert nem is sejtettem, hogy ez történik majd.

„Eleinte izgultam, de amikor felhúzta az ujjamra a gyűrűt, akkor megváltozott minden. Nagyon boldog vagyok!”

– meséli meghatódva.

– Egy kicsit izgultam előtte, de az volt minden álmom, hogy megkérjem Diána kezét. Ezt mindenképpen az iskolában szerettem volna megtenni, mivel mindkettőnket szép emlékek fűznek ide...– veszi át a szót Ottó.

Az újdonsült vőlegény egy hónapot készült a különleges lánykérésre.

– Diána az első látásra szerelem volt, csak vele tudom elképzelni a jövőmet. Gyermekeket is szeretnénk majd természetesen, én hármat képzeltem el.

– Úgy tervezzük, majd külföldön vállalunk munkát, hogy pontosan hol, egyelőre kérdéses – tervezgetik a jövőt a fiatalok, aki azt is elárulják, régóta beszélgettek már az eljegyzésről, de meg akarták várni, míg a lány befejezi az iskolát.

A ballagása napján kérte meg párja, Mező Diána Dominika kezét Herman Ottó.
Forrás: Beküldött fotó

– Rám még várnak a vizsgák, először ezeket szeretném letudni. Ezért azt, hogy mikor lesz az esküvőnk, egyelőre nem tudjuk. Majd ahogy az élet hozza... – teszi hozzá mosolyogva a boldog menyasszony.

Az iskola is cinkos volt

– Hét elején jött be hozzám az iskola volt tanulója a kéréssel – meséli Simon Gyula, a Szolnoki Szolgáltatási SZC Ruhaipari Szakközép és Szakiskolájának tagintézmény-vezetője.

– Mondtam Ottónak, hogy ennek nincs akadálya. Lenne viszont egy feltétel, hogy a lánykérést technikailag is le tudjuk bonyolítani. Mégpedig az, hogy néhány szót előtte intézzen a diákokhoz, útmutatóként, mint itt végzett, de már dolgozó fiatal.

– Azt mondta, ez neki nem okoz problémát. A ballagáson, amikor kiállt a színpadra, mindenki csodálkozott, hogy akkor most mi is lesz, hiszen szokatlan, hogy egy volt tanuló megszólal. Beszédében elmondta, hogy idejárt az iskolába, és nagyon hálás ezért.

– A gondolatait úgy zárta „még tanuljatok, hajrá!” Mindenki csak nézett, hogy mi volt ez a nagy buzdítás.

– Aztán kihívta Diát... Miután elmondta a monológját, sokan meghatódtak, megkönnyezték a lánykérést..., nagyon kellemes pillanata volt ez ennek a napnak... – idézte fel a történteket a pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában