TISZAFÖLDVÁR

2018.07.11. 19:55

Fecskendővel lőttek célba az Erzsébet-táborban nyaraló gyerekek

A Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolában járt „vizeskedni” a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság néhány munkatársa.

Joó Zsuzsa

A tűzoltást is kipróbálhatták a táborozók

Forrás: Beküldött fotó

– Tavaly óta vagyok parancsnok Tiszaföldváron. Első dolgom volt, hogy felvegyem az iskolákkal a kapcsolatot, melyben nagy segítséget nyújtott a helyi könyvtár – mondta Fábián Attila tűzoltóparancsnok.

Hozzátette, számos előadást tartott a gyerekeknek az elmúlt egy évben, akiknek bemutatta a tűzoltók eszközeit, beszélt e szakmáról.

A mostani, iskolában szervezett Erzsébet-táborban is hasonló volt a tematika, mint a könyvtári beszélgetéseken.

– Nem először találkoztunk ennek az intézménynek a diákjaival, pedagógusaival. A tanév során többször is ellátogattunk már hozzájuk.

A tűzoltást is kipróbálhatták a táborozók
Fotó: Beküldött fotó

– Volt, hogy tanítási óra helyett mi beszélgettünk a gyerekekkel, sőt, családi napjukon is részt vehettünk. A mostani jó időben a diákok kipróbálhatták a fecskendővel való célba lövést, és kívül-belül megnézhették a tűzoltóautónkat. Annyira jól sikerült az a nap, hogy a következő Erzsébet-táboros turnuson is ott lehettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában