TISZAIGAR

2018.08.26. 08:10

Az iskolát és a közlekedést is fejlesztik a következő hetekben

Több beruházás veszi kezdetét a következő hetekben Tiszaigaron. Ezek érinteni fogják a közlekedést, az oktatás és gyermeknevelés területét, valamint az infrastruktúrát.

Ujvári László

Szeptemberben kezdődik az általános iskola és az óvoda épületének energetikai korszerűsítése, felújítása. A nyílászárócsere mellett homlokzati hőszigetelés, külső felújítás várható. Az épület tetejére napelemek kerülnek majd.

A munka mindössze néhány hónapot vesz igénybe, a tervek szerint idén be is fejeződik. Közel hatvanmillió forint áll rendelke­zésükre.

Ennél jóval nagyobb volumenű a település csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítása. Az első ütem több mint háromszáznegyvenmillió forintba kerül, és 2019-ben kezdődik. Jelenleg a közbeszerzés szakaszában tartanak, akárcsak a hűtőházépítés esetében. Utóbbi hetvenmillió forint forrást igényel.

Több településsel együttműködve közlekedésfejlesztés is megvalósul Tiszaigaron. A községre eső rész tizenhárommillió forint, ebből gyalogátkelőhelyeket és buszmeg­állókat alakítanak ki.

A héten a tiszaigari szikvízüzemről is írtunk, amelyről ide kattintva olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában