JÁSZFÉNYSZARU

2018.09.29. 17:11

A polgármesteri hivatal szakembereinek csapatmunkája az eredmény kulcsa

A jól képzett szakemberek, az együttműködés és a jó csapatmunka az alapja annak, hogy a Jászfényszaru polgármesteri hivatalának munkatársai képesek megfelelni az egyre növekvő elvárásoknak – mondta hírportálunknak dr. Voller Erika, a város jegyzője. Ráadásul ebben az évben számos olyan rendezvényt is tartottak a településen, amelyeknek előkészítéséből és lebonyolításából a hivatali dolgozók is kivették részüket.

Banka Csaba

– A napi munka mellett a parlamenti választások, a Jász Világtalálkozó szervezése, illetve államalapító Szent István királyunk ünnepéhez kapcsolódó programsorozat előkészítése, a Fény Fesztivál szervezése jelentett nem kevés pluszfeladatot az év eddig eltelt időszakában – mondta a jegyző.

– Mindezek mellett pedig komoly szakmai felkészültséget igényel, és sok munkát generál a város ipari övezetében működő, illetve az ide érkező vállalkozások beruházásainak önkormányzatot is érintő jogi, építésügyi, hatósági ügyeinek előkészítése és megvalósítása – tette hozzá.

A város jegyzője elmondta, hogy a hivatal köztisztviselői kara az áprilisi parlamenti választásra már az elmúlt évben megkezdte a felkészülést, ami a választásig nem csak több feladatot, hanem ténylegesen több munkaóra teljesítését is megkövetelte munkatársaiktól.

Jászfényszarun jelenleg sok projekt fut, és több olyan is, melyek már a fenntartási időszakban vannak.

Például a főtér funkcióbővítő projektnek, vagy a keleti városrész szociális városrehabilitációjának kontrollja, utógondozása is jelentős utómunkát jelent. További európai uniós pályázatok előkészítésében dolgoznak, melynek fő iránya a gazdaságfejlesztés. Ezek a feladatok egy új, menedzsertípusú hivatal vezetését igényelnek. Ilyen például a projektiroda működtetése a hivatalon belül, de együttműködnek a városi tulajdonú ipari park munkatársaival is.

– A fejlesztések, a beruházások összehangolása, a befektetőkkel folytatott tárgyalások Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony irányításával történik, aki dinamikus ütemet és szakértelmet követel meg az apparátustól. Ezek a stratégiai feladatok jogi, pénzügyi, építésügyi, hatósági engedélyezési eljárásainak előkészítése szinte minden hivatali dolgozó számára jelent pluszmunkát – mondta.

Csak a legnagyobb cégeket említve, a városban működik a Samsung magyarországi gyártóbázisa, felépült és megkezdték működésüket a német thyssenkrupp üzemei, illetve további feladatot adott az indiai SRF gyárának érkezésével kapcsolatos területelőkészítés. Olyan szakemberekre van szüksége a hivatalnak, akik felkészültsége lehetővé teszi a magas szintű előkészítő folyamat végrehajtását.

– A napi operatív munkák és projektelőkészítések mellett az idei Jász Világtalálkozónak településünk adhatott otthont – hallhattuk Jászfényszaru és Pusztamonostor közös hivatalának jegyzőjétől.

Dr. Voller Erika jegyző
Fotó: Beküldött fotó

– A választást követően a civil szervezetek bevonásával folytattuk a már előző évben elkezdett szervezőmunkát, hogy az elvárásoknak meg tudjunk felelni. Minden területnek megvolt a saját felelőse, így reméljük, sikerült emlékezetessé tenni ezt a kiemelt jászsági rendezvényt. Emellett természetesen folyamatos volt az a befektetésösztönző tárgyalássorozat, amelynek eredménye az SRF-vel megkötött adásvételi szerződés.

– Ahhoz azonban, hogy mindez sikeres legyen, csapatmunkára és jó szakemberekre van szükség. A polgármester és a képviselő-testület a hatékony munkavégzéshez szükséges feltételeket megteremti – mutatott rá a hivatal vezetője.

– A hivatalban a jól képzett szakemberek kilencven százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Ezzel a háttérrel pedig a gyakorlott szakemberek, az együttműködés és a jó csapatmunka biztosítja az hatékonyságot. Az apparátusban egyaránt megtalálhatóak a fiatal generáció tagjai is. Így a gyakorlottabb szakembereknek lehetősége nyílik arra is, hogy tapasztalatukat átadják az utánpótlást is jelentő fiatal munkatársaknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában