jubileumi eseménysorozat

2018.10.18. 10:28

Másfél esztendőn át ünnepel Kunszentmárton

Jövő évben emlékezik Kunszentmárton a török hódoltság utáni újratelepítésének háromszázadik évfordulójára. Ezt egy 2020 pünkösdjéig tartó jubileumi eseménysorozattal ünneplik meg.

Joó Zsuzsa

Az eseményt előkészítő bizottság tagja a város díszpolgára, dr. Barna Gábor professzor.

– Évek óta kutatom Kunszentmárton múltját, jelenét. A város az elmúlt évtizedekben sokat változott előnyére, de változhatna egy kicsit gyorsabban is... Remélhetően a mostani programsorozat ezt fogja elősegíteni – mondja az egyetemi tanár.

Barna Gábor szerint pár tucat ember van csak, akik lelkesek, akik érdeklődnek a város, szüleik, rokonaik múltja iránt. Ezt a kört szeretnék tovább bővíteni. Barna Gáborék ezért az elmúlt időszakban megkeresték a civil szervezeteket, hogy tájékoztassák őket a háromszáz éves évforduló jelentőségéről, és hogy segítségüket, részvételüket kérjék a programsorozathoz. A nyugdíjasklub, a barantások, a Városvédő Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és más egyesületek már visszajeleztek, szeretnének részt venni. A programokat novemberben fésüli össze az előkészítő bizottság.

– Célunk, hogy mindannyiunknak egy nagy közös élménye legyen ez az esemény. Ami biztos, hogy lesz tanulmánykötet, múzeumi kiállítás, de a város ad helyet a Jászkunság kutatásának szokásos, két-három évente ismétlődő eseményének és megjelenik az úgynevezett „megszálló levél” is. Nagyon örülnénk, ha mindennek részesei lehetnének mindazok a kunszentmártoniak is, akik most éppen másutt élnek, őket is szeretnénk a programokról tájékoztatni. Ezért azt kérjük, küldjék el elérhetőségüket a következő e-mail-címre: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában