mezőtúr

2018.11.06. 16:25

Kilencven négylábú vár gazdira a túri menhelyen

Reménykedő kutyatekintetek vesznek körbe, bármerre nézünk a Kóborka Túri Állatvédők Egyesülete által fenntartott, városszéli menhelyen.

Szilvási Zsuzsa

Némelyik kutya évek óta a menhely lakója

Fotó: Mészáros János

Akad olyan kutyus, amelyik már évek óta vár gazdira, de még a kölykök sem mindig „kelnek el” néhány héten belül. Ennek oka talán az lehet, hogy az egyesület munkatársai az előírásoknak megfelelően, oltva, féregtelenítve, ivartalanítás után adják ugyanis örökbe a kutyusokat, s nyomon követik a további sorsukat.

Maga a létesítmény folyamatosan fejlődik, és a kezdetekhez képest immár igazán komfortos, tetszetős környezet várja a gazdátlan kutyusokat. Az utóbbi hónapok során egy újabb udvart is kialakítottak a kutyák számára, így immár közel kilencven állat vár új gazdira náluk.

Némelyik kutya évek óta a menhely lakója
Fotó: Mészáros János

Mezőtúron egyébként még 2007-ben alapították a közhasznú egyesületet. Az adományok mellett jobbára az adókból felajánlott egy százalékokból élnek, s bizony, a kutyák szállítása, ivartalanítása, etetése igen sokat emészt fel. Nagy segítséget jelent viszont, hogy a működést egy németországi partnerszervezet is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában