KENDERES/DIÓSGYŐR

2018.11.03. 14:18

Testvériskolájukat is meglátogatták a kenderesi diákok

A napokban a kenderesi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda diákja egy szép és emlékezetes kiránduláson jártak.

Daróczi Erzsébet

A várban korhű ruhában tartották az előadást.

Forrás: Beküldött fotó

Nagyné Lenge Margit igazgatótól megtudtuk, megnézték a diósgyőri várat, ahol korhű berendezési tárgyak, modern eszközök, interaktív tartalmak segítették az „időutazást”.

– A tárlatvezetés során egy „udvarhölgy” kísért végig bennünket a vár termein és mesélt a történetéről, a középkori mindennapokról. Megcsodáltuk Nagy Lajos király lovagtermét, a Szent Hedvig várkápolnát, a királynéi hálótermet. Kísérőnk nemcsak magyarázott, hanem előadásába a gyerekeket is bevonta kérdésekkel – sorolta az igazgatónő.

A várban korhű ruhában tartották az előadást.
Fotó: Beküldött fotó

A felső várudvart önállóan járhatták be a diákok, itt megismerkedhettek a pénzverő mester műhelyével, a fémműves műhelyben a lovagkor és a reneszánsz fegyvereivel, majd meghódították a vártornyot – ami nagy élményt jelentett számukra.

A vár után testvériskolájukat, a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolát látogatták meg a kenderesiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában