TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2019.01.09. 16:30

Próbaüzemben működik a miklósi uszoda

Próbaüzemben működik jelenleg a több mint 410 millió forintból épült új Horváth András Tanuszoda Törökszentmiklóson, január végétől azonban mindenki számára nyitva lesz – közölte a város polgármestere. Markót Imre elmondta: a tanuszoda építtetője és üzemeltetője a Nemzeti Sportközpont.

MTI

A beruházás költségeihez az önkormányzat a telek vásárlásával, közművesítésével, parkoló és kerítés építésével, összesen csaknem 60 millió forinttal járult hozzá – tette hozzá. A tanuszodában egy 375 négyzetméteres, 1,9 méter mély nagymedence és egy 50 négyzetméteres, 0,8 méter mély kismedence található – ismertette.

Közölte: a jelenleg zajló terheléses próbaüzem ideje alatt tanórai keretek között a gyerekek használhatják a tanuszodát, amely január végétől a lakosság és minden úszni vágyó számára is nyitva áll majd.

Az uszodát Horváth András törökszentmiklósi testnevelő tanárról nevezték el, akinek a fényképét és az életútjáról szóló ismertetőt az uszoda belső falán helyezték el – tájékoztatott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában