tiszaderzs

2019.02.11. 18:42

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a lakók a takarékpénztár bezárása miatt

Ujvári László

Véget ért egy nehéz időszak a település életében, jelentős fejlesztési forrásokhoz jutott Tiszaderzs. Azonban árnyalja az évkezdet optimizmusát, hogy bezárt a takarékpénztár évtizedek óta működő helyi fiókja. A lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek.

– Most zárult le az az időszak, amikor hosszú éveken át semmi nem történt Tiszaderzsen. Tavaly sok közintézmény megújult, többnyire energetikai korszerűsítésen estek át – kezdte a tavalyi év összegzését Fótosné Czeglédi Zsuzsanna polgármester.

Körülbelül kétszázötvenmillió forint értékben indultak fejlesztések a településen, ezek nagy része már véget ért. Befejeződött például az új szociális konyha építése. Éppen a szükséges engedélyek beszerzése, valamint a géppark beüzemelése zajlik. Kialakítottak egy száztizenöt fős modern konyhát, valamint egy ötven fős étkezőt. Elsősorban a közmunkaprogramban megtermelt javakat tervezik majd feldolgozni.

– Tavasszal folytatódik a községháza felújítása, hőszigetelés és nyílászárócsere következik. Az iskola egyik szárnyán pedig lecserélik a tetőt – részletezte a településvezető. Mint megtudtuk, a külterületi utak felújítására benyújtott pályázat elbírálását várják. Száztizenegymillió forintot irányoztak elő a mezőgazdasági utak fejlesztésére. Egy háromszáznegyvenmillió forintos beruházás keretében pedig megvalósul a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a faluban.

Február elsejétől bezárt a takarékpénztár tiszaderzsi fiókja, mely évtizedek óta működött a településen. A pénzintézet azzal indokolta a lépést, hogy nem volt gazdaságos és költséghatékony a fiók fenntartása. A lakosok már aláírásgyűjtésbe kezdtek, a település vezetése pedig az illetékes minisztériumhoz fordult segítségért. Mindössze egy bankjegykiadó automatát kap Tiszaderzs, pedig azt is felajánlották, hogy valahol helyet biztosítanak a fióknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában