SZÁSZBEREK

2019.02.08. 08:53

Másodjára rendeztek kolbásztöltő versenyt Szászberken

Ínycsiklandó illat, nagy sürgés-forgás, víg zeneszó fogadta a látogatót vasárnap délelőtt Szászberken, a Kohner kocsiszín előtt.

Hutter Zsófia

Második alkalommal rendezték meg a kolbásztöltő versenyt, ezen a kistelepülés lakói családtagokkal, barátokkal összefogva, valamint a környező településekről érkező csapatok felidézték a régi idők disznóvágásainak hangulatát. „Titkos” receptek alapján készültek a kolbászok, amiket meg is versenyeztettek.

– Nagy volt az érdeklődés, idén 18 csapat nevezett – mondta el a település polgármestere, Alapi József. – Örülök, hogy ismét sikerült felelevenítenünk a hagyományokat. Mindenkinek köszönöm a segítségét, ismét bizonyítottuk, hogy mi, szászberekiek, remekül össze tudunk fogni, önzetlenül tudunk segíteni.

– A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt – ezt már Szarvák Zoltántól, az ítészek elnökétől tudtuk meg. – Ugyanis finomabbnál finomabb kolbászok készültek. Az értékelésnél fő szempont volt az ízek harmóniája. Külön díjjal jutalmaztuk az ínyencségeket.

A rendezvényen részt vett a térség országgyűlési képviselője, dr. Kállai Mária is, aki örömmel látta, hogy kicsik és nagyok jó hangulatban ápolják a hagyományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában