Szolnok

2019.03.18. 19:53

Charley nénjeként láthatjuk hamarosan Harna Pétert

Kisebb szerepekkel kezdte, egyre nagyobbakkal folytatta, hamarosan pedig a Süsü és a Fekete Péter után már a harmadik címszerepét játssza Harna Péter. A Szigligeti művésze 2008-ban került Budapestről a társulathoz, azóta fokról fokra érte el sikereit, Szolnok pedig mindeközben az ­otthonává vált.

Molnár-Révész Erika

A humoros szerepek az én habitusomhoz közelebb állnak – vallja Harna Péter

Forrás: Beküldött fotó

– 2001-ben végeztem a Theatrum Színiakadémián. Szolnok előtt Budapesten több színházban, például a Pinceszínházban és a Térszínházban is megfordultam, majd utazótársulatokkal jártam az országot.

– Még a fővárosban ismertem meg Balázs Pétert, akivel több produkcióban együtt játszottunk. Amikor kinevezték a Szigligeti igazgatójának ő, és Kiss József invitált minket Szolnokra kollégámmal, Ónodi Gáborral – mesélt a kezdetekről Harna Péter, aki mint mondja, akkor még nem is gondolta, hogy ilyen hosszú ideig marad.

– Érdekes, mert egy évadról volt szó az elején, ám mindig jöttek új szerepek, és szépen, lassan egyre több és nagyobb lehetőséget kaptam, hát maradtam – mosolyog a színész, ami a színpadon sem áll távol tőle. Mármint a humor, hiszen legtöbbször ilyen szerepek találják meg. A legújabb is ilyen, a Charley nénjére készül, mégpedig a címszerepre.

– Tavaly, mikor felmerült a nevem, nagyon megörültem neki. Az örömmel viszont párosult az is, hogy azontúl hogy ez egy remek szerep, nagy feladat is. Eleve két karaktert kell játszanom benne: Charley egyik barátját, Babberley-t és Charley nénjét, Donna Luciát, a milliomosnőt.

– Természetesen jutalomjáték, és rengeteg lehetőség van benne, de ezáltal rengeteg munka is. Ami könnyebben megy, az a női karakter megformálása, hiszen a vicces szituációk, helyzetkomikumok és a jól megírt szöveg segít benne.

– A másikat viszont, a kis naiv fickót, aki eljátssza a nénit, azt kell jól elkapni. Van egy humoros vénám, melyet már többször megmutathattam, és mindig pozitív volt a visszajelzés akár az Anconai szerelmesekre, akár a Fekete Péterre gondolok.

A humoros szerepek az én habitusomhoz közelebb állnak – vallja Harna Péter
Fotó: Beküldött fotó

– Ettől függetlenül szerettem a Macbethet is, a Szent Johannában pedig a kapitány szerepet, de a humoros szerepek az én karakteremhez, habitusomhoz közelebb állnak.

Amellett, hogy a Charley nénjét próbálja, Harna Péter több produkcióban játszik. A nagyszínpadon, a Dzsungel könyve című musicalben Balut, a medvét, a szobaszínházban futó Tizenkét dühös emberben pedig a hetes esküdtet alakítja. Mint mondja, idénre kijutott neki a munkából, így nyáron inkább a pihenésre koncentrál majd.

Szolnokon igazi otthonra lelt

Harna Péterre Szolnokon talált rá a szerelem, tavaly vette feleségül párját, Juditot, akit itt ismert meg.

– Addig, amíg nem volt Judit, minden évad végén kiköltöztem a színészházból, és a nyarat Budapesten töltöttem. Viszont mióta komolyabbra fordult a kapcsolatunk, már csak kéthetente, átutazóba járok haza, ha éppen a munkám úgy engedi.

– Nagyon hálás vagyok a színháznak és Balázs Péter igazgatónak a lehetőségekért, melyeket kaptam. Szolnoknak is, hiszen azontúl hogy a színházában játszhatok már hosszú évek óta, a szerelmet is itt találtam meg.

– Még az esküvőnket is itt tartottuk, mondhatni, itt telepedtünk le. Igyekszem mindazt a jót visszaadni a munkámban, úgy, hogy a néző elégedetten távozhasson az előadás után, én így tudom kifejezni a hálámat – hangsúlyozza a színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában