VIDEÓ+GALÉRIA

2019.04.26. 17:27

Országos néptáncversenyt rendeztek a fiataloknak Szolnokon

Április 26-án, pénteken rendezték meg a III. Várhelyi Lajos „Kuka” Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncversenyt és Élménynapot a szolnoki Aba-Novák Agóra és a Tisza Táncegyüttes közös szervezésében.

Szoljon.hu

Az Agóra „40 év 1000 élmény” címmel indított rendezvénysorozatának részeként megszervezett rangos esemény házigazdája a Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI Corvinka Gyermek Táncegyüttese volt. A Corvinka 1973 óta működik Várhelyi Lajosnak (Kukának) köszönhetően, aki akkor a Tisza Táncegyüttes utánpótlás együtteseként alapította azt.

A házigazda mellett több megyei csapat is fellépett, de számos más településről is érkeztek a fiatal táncoslábúak, hogy bemutathassák, mit tudnak.

A harmadik alkalommal megrendezett verseny célja, hogy a gyermekek számára – amellett, hogy megmérethetik magukat – közösségi és művészeti élményt nyújtson.

A verseny könnyed, játékos és vidám hangulatát bizonyítja, hogy a Hild téren is gyakoroltak a csapatok, jó kedvet csempészve ezzel a járókelők hétköznapjába. Videónkban a házigazda Corvinka Gyermek Táncegyüttes és az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes produkciójába tekinthetnek bele olvasóink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában