KARCAG

2019.06.07. 06:50

Negyvennégyen gyűltek össze a családi napra

Június első hétvégéjét famíliájuk apraja-nagyja izgatottan várja, hiszen 2005 óta a naptárban a jeles napok között tartják számon a Bar­tha-napot – tudtuk meg dr. Bartha Júlia néprajzkutatótól.

Daróczi Erzsébet

Ezúttal is összejött a Bartha család apraja-nagyja

Fotó: Daróczi Erzsébet

– A családi találkozó elhatározása egy halotti toron történt. Akkor döbbentünk rá, hogy már a gyerekeink sem nagyon ismerik egymást, az unokatestvérek meg pláne nem, pedig a mi szülőföldünkön a nagycsaládos rokonsági rendszer él szinte a mai napig.

– Azért, hogy ne csak temetésen találkozzunk, elhatároztuk, hogy évente legalább egyszer minden rokon hazautazik Karcagra, és örülünk egymásnak. Van, aki Tatáról, más Budapestről, Taksonyból, Mezőtúrról, Dunaharasztiból jön. A főszervező én és Bar­tha László vagyunk.

– A családi találkozón nemcsak a mi gyermekeink és unokáink, hanem az unokatestvérek, másod-unokatestvérek, és azok családtagjai is részt vettek.

Ezúttal is összejött a Bartha család apraja-nagyja

– A karcagi Nagykun Vadásztársaság vadászházánál tartott összejövetelen idén negyvennégyen ültük körbe az asztalt. Természetesen a Bartha László által főzött hungarikum karcagi birkapörkölt mellé sok finom házi sütemény is felkerült az abroszra. Ami különösen nagy boldogság számomra, hogy 2005 óta tizenegy gyermek született a Bartha családba – árulta el dr. Bartha Júlia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában