Szolnok/Galériával

2019.08.27. 12:37

Teljesen átalakult az Ifjúsági részleg a könyvtárban

Megújult főbejárat, előtér és kölcsönzőpult fogadja a Verseghy Ferenc Könyvtárba látogatókat.

Czakó Nóra

Fotó: Mészáros János

Az intézmény a már megszokott egy hónapos nyári zárva tartás után kedd délelőtt nyitott ki újra, de ezúttal ünnepélyes keretek között, hiszen számos fejlesztés történt az intézményben az elmúlt hetekben.

A megnyitón jelen volt Szalay Ferenc polgármester, Kállai Mária országgyűlési képviselő és dr. Balogh Gyula, a Szolnoki Járási Hivatal hivatalvezető helyettese is.

Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta, hogy folyamatosan növekszik a látogatottság, vagyis egyre többen tartják fontosnak, hogy olvassanak.

– A mai világban, amikor a kütyük eluralták az életünket, és azon keresztül olvasnak nem kevesen, nagyon komolyan kell venni azt, hogy a könyv, amely fejben egészen másféle képeket hoz össze, mint amikor a kütyükön keresztül olvasunk, mennyire fontos – mondta a városvezető.

Czakóné Gacov Katalin, a könyvtár igazgatója kifejtette, hogy a felújítás nagy része a Tiéd a tér című pályázaton nyert 19 millió forintból valósult meg. Ehhez saját forrásból további körülbelül öt millió forintot tettek hozzá, hogy az információs és fogadó rész is meg tudjon újulni.

Fotó: Mészáros János

A pályázatnak köszönhetően akadálymentes főbejáratot és mosdókat alakítottak ki, az Ifjúsági részleg pedig teljes egészében megújult. Lecserélték a padlóburkolatot, új festést, világítást és klímát is kapott a terem, de egy galériát is kialakítottak, amit ma már birtokba is vettek a fiatalok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában