újszász

2019.09.02. 15:56

Báró Orczy Lőrinc nevét veszi fel a könyvtár

Már régóta szeretne saját nevet az Újszászi Városi Könyvtár, amely idén ünnepli fennállásának hatvanötödik évfordulóját.

Kovács Berta

Forrás: Beküldött fotó

A könyvtár jelenleg nem önállóan működik, de már folyamatban van az intézmény létrehozása. Ennek része volt az az előrehozott névadó ünnepség, amit a közelmúltban tartottak. Az ugyanis már eldőlt, hogy az Újszászhoz kötődő költő, báró Orczy Lőrinc nevét veszi majd fel a könyvtár.

Az ünnepségen számos leszármazott is tiszteletét tette, például Strumann Krisztina, aki az intézménynek ajándékozott egy példányt Orczy Lőrinc négy éve kiadott verseskötetéből. Ő írta ugyanis a könyv egyik előszavát. Így ez lett az első kézzel fogható Orczy-mű, ami a könyvtár birtokába került.

Dárdai Péter festőművész kifejezetten erre az alkalomra készítette el a névadó portréját, ami az intézmény falát díszíti majd. Az ünnepség előtt a Lóci zenekar szórakoztatta a gyerekeket, utána Baranyi Kálmán festményeiből és Baranyiné Péter Melánia Gyöngyi erdélyi zsinórcsipkéiből nyílt kiállítás.

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában