Galériával

2019.10.21. 14:00

Ötletes tökcsodák sokasága volt látható Jászapátin

Tökből faragott rajzfilmfigurák, ötletes lámpások, tökfa és látványos madárijesztők sorakoztak Jászapátin a körforgalom melletti szabad területen.

Illés Anita

Forrás: Illés Anita

Fotó: Picasa

A városban immár tizenötödik alkalommal hirdették meg a kicsik és nagyok körében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő lámpás, töklámpás és madárijesztő készítő versenyt. A zsűrinek bizony ezúttal sem volt könnyű dolga, hogy kiválassza a közel kétszáz dekoratív alkotás közül a legjobbakat. A verseny eredményét pénteken délután hirdette ki Pallagi Imréné, önkormányzati képviselő.

Elmondta, hogy a pályázók, amikor leadták a szebbnél szebb alkotásokat, akkor egy kis szeretetcsomagban részesültek. A zsűrinek csak hosszas mérlegelés után sikerült döntést hozni. Az értékelésnél elsődleges szempont volt, hogy természetes anyagokat használjanak fel az alkotók, tehát így a túlzottan festett dekorációk idén egy kicsit háttérbe szorultak. Első lett a „Töki, a csősz és Sün Aladár” kompozíció, melyet Szőke Péter és csapata készített. A kreatív pályamunkák közül több második és harmadik helyezettet hirdettek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában