Jászberény

2019.11.07. 06:45

Testvériskolai megállapodást írt alá a két intézmény

A jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskola idén több nemzetközi projektben is részt vesz.

Illés Anita

Gálaműsorral zárult az első találkozó

Forrás: Beküldött fotó

Az egyiknek, a „Kritizálj, de előbb saját magadat!” című projektnek a koordinátori teendőit is ellátja az intézmény, amely október utolsó hetében otthont adott a program első találkozójának – tájékoztatott Kiss Attila, testnevelő tanár.

Gálaműsorral zárult az első találkozó
Fotó: Beküldött fotó

A jászberényiek német, erdélyi, spanyol és török iskolákkal működnek együtt a projekt céljainak megvalósításában. A program fókuszában az önértékelés áll. Minden intézményből hat tanuló és összesen tizenegy tanár érkezett az első találkozóra, ahol a partnerintézmények bemutatkoztak egymásnak és közös programokon vettek részt. Így többek között egy nemzetközi konyha keretén belül megismerhették egymás ételeit, közös sportvetélkedőt és kirándulásokat szerveztek Egerbe, Esztergomba, Budapestre, Visegrádra és Szentendrére. A találkozó zárásaként a jászberényiek gálaműsorral kedveskedtek a vendégeknek.

A rendezvényen Faragó Sándor, a Bercsényi Miklós Általános igazgatója és Maria Eisleb, a német iskola vezetője testvériskolai megállapodást írtak alá. Ezzel még szorosabbra fűzték a két intézmény barátságát, hiszen már évek óta diákcseréket folytatnak egymás között. A projekt résztvevői a tervek szerint jövő év áprilisában a spanyolországi Lucenában találkoznak majd újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában