Jászkunság/Erdély

2019.12.28. 07:00

Határon túlra is jutott a polgárőrök jócselekedeteiből

A megyei polgárőrök összefogásból és segítségnyújtásból karácsonykor ismét példát mutattak.

Illés Anita

Orosz Tibor (jobbra), mellett pedig Nagy István, a gyermekotthon munkatársa

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt napokban olyan szívmelengető kezdeményezések valósultak meg, melyek az odafigyelésről és a rászorulók segítéséről szóltak. Nemcsak megyén belül nyújtottak több alkalommal segítő kezet, hanem határon túlra is jutott a jóságból.

A szolgáló szeretet útját hirdető Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványa Erdélyben több gyermekotthont működtet. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség (MPSZ) adományokat gyűjtött a szovátai Szent József Gyermekotthon lakói számára. A jócselekedet ötlete Bergmann Kincsőtől, a Jászsági Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat intézményvezetőjétől származott, amit hamarosan tettek is követtek.

Orosz Tibor (jobbra), mellett pedig Nagy István, a gyermekotthon munkatársa
Fotó: Beküldött fotó

A megyei polgárőr szövetség főszervezőjévé vált az akciónak és a szolgálattal együttműködve december 26-án a tiszaföldvári és jászdózsai polgárőrök adományokkal teli autókkal elindultak Szovátára, hogy mosolyt csaljanak az ottani gyermekotthonban élő gyerekek arcára. Orosz Tibor, az MPSZ elnökségi tagja elmondta, hogy főként tartós élelmiszert, készségfejlesztő eszközöket, társasjátékokat és könyveket vittek a gyerekeknek, akik nagyon örültek az ajándékoknak. Hozzátette, hogy a megyéből egyébként huszonöt-harminc polgárőr egyesület állt az adománygyűjtés mellé és nyújtott segítő kezet. A jövőben hosszabb távú együttműködést szeretnének kialakítani a gyermekotthonnal.

A jászjákóhalmi polgárőr egyesület kezdeményezésére advent időszakában helyi összefogással három árván maradt fegyverneki gyermek részére gyűjtöttek huszonhét doboz adományt, ami többek között tartós élelmiszert, gyümölcsöt és zöldségféléket, tejtermékeket, valamint játékokat tartalmazott. A gyerekeket a nagymama egyedül neveli, ezért számukra minden segítség ajándékot jelent. Kisbódi Gáspár, a jászjákóhalmi polgárőr egyesület elnöke tájékoztatott, hogy az adományt december 13-án adták át a családnak, ám a gyűjtés ezt követően is folytatódott. A további felajánlásokat rászoruló jászjákóhalmiaknak és egy jászdózsai családnak juttatták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában