Galériával

2020.02.27. 19:00

Díjazottakat köszöntöttek és elismerték a munkájukat Szolnokon

Megyénkbeli szervezet és személy kapta az idén első alkalommal odaítélt Értékteremtő Közösségekért-díjat.

Kovács Berta

A megyebeli díjazottakat köszöntötték a városházán

Fotó: Csabai István

A kitüntetett dr. Nagyné Varga Ilonának, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa igazgatójának, a Szolnok Városi Civil Tanács elnökének és Turi Lászlónak, a zagyvarékasi Életjel Mentőkutyás Kutatóegység vezetőjének a városházán szerdán Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő személyesen fejezte ki elismerését.

Dr. Kállai Mária hangsúlyozta, maga a civil társadalom is nagyon sokat tett azért, hogy ma már külön államtitkárság foglalkozik velük, és a Nemzeti Együttműködési Alap nyújt működésükhöz komoly segítséget. Felidézte, hogy a városban és Szolnok környékén a civil közösségek szerepe az elmúlt tíz év alatt jelentős erősödésen ment keresztül, és nagyon fontos állomása volt ennek ez a díj.

Dr. Nagyné Varga Ilona munkásságát méltatva kiemelte, óriási szakértelemmel bíró, szociális, közösségi munkával foglalkozó szakember kapta ezt az elismerést. Olyan felelős, kezdeményező személy, akinek nagyon komoly szerepe volt abban az elmúlt esztendőkben, hogy Szolnok közösségei kerekasztalokba szerveződtek, és létrejött az a rendszer, ami ma a Civil Tanácsot jellemzi. Figyelemre méltó, hogyan tudja képviselni a civil szervezetek érdekeit. Annak érdekében is nagyon sokat tett, hogy a városvezetés, a polgármester is igényt tartson a civilek közreműködésére.

Az Életjel Mentőcsoport jól felkészült szakembereinek huszonöt éven át, eltűnésnél, katasztrófahelyzetekben, tűzben, vízben hősiesen helytállva önkéntesen, munka mellett, óriási lelkesedéssel végzett tevékenysége pedig fiatalnak, idősnek örök érvényű példa. Szalay Ferenc polgármester a város és a civil szervezetek között kialakult magas szintű partnerséget emelte ki, amire büszkék lehetnek.

A díjazottak is szóltak munkájukról. Turi László, akit ezúttal is elkísért kutyája, Smiley nevű négylábú munkatársa, kiemelte: nagyon szép ez a díj, de az a legkiemelkedőbb, hogy az országban megyebeliek kapták meg először.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában