Galériával

2020.03.13. 17:30

Átadták az energetikai beruházást Jászfelsőszentgyörgyön

Biomassza alapú, megújuló energia felhasználásával működő kazánrendszert és távvezeték hálózatot adtak át csütörtökön a településen.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A több mint 155 millió forint európai uniós támogatásból megvalósult fűtési rendszerrel biztosítják az általános iskola, az óvoda, a művelődési ház, a polgármesteri hivatal és a megépülő bölcsőde fűtését.

– Az önkormányzat jelentős lépést tett az energiahatékonyság növelése és a környezetvédelem érdekében – emelte ki a projektátadó ünnepségen Zelenai Tiborné, polgármester. Hozzátette, hogy az energiamegtakarításon kívül megvalósul az intézmények biztonságos ellátása bármilyen vészhelyzet esetén. A kazánrendszer üzemeltetését az önkormányzati és külterületi utak tisztítása során keletkezett faapríték biztosítja. Mint fogalmazott, az ezernyolcszáz fős település önmaga, kormányzati támogatás nélkül nem tudna ekkora nagyságrendű fejlesztést megvalósítani. Céljuk az, hogy a kistelepülés ne leépüljön, hanem fejlődjön.

Pócs János országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a település példát mutat egy komoly szemléletváltásról, hiszen él a megújuló energia adta lehetőségekkel. Az eseményen fellépett a Rozmaring Népdalkör. A szalagátvágást követően pedig a résztvevők megtekintették a fűtési rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában