munkálatok

2020.04.14. 14:00

Burkolatfelújítás miatt teljes útzár lesz Szolnokon

A 4-es és a 442-es főutak csomópontját érinti a lezárás, a budapesti felhajtó ágon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Folytatódnak Szolnokon a 4-es és 442-es főutak különszintű csomópontjának felújítási munkálatai — tájékoztatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya. A szakemberek már befejezték a csomópont budapesti lehajtó ágának aszfaltozási munkálatait és a budapesti felhajtó ágon folytatják tovább. A felhajtón az útszűkülettel járó szegélysor felújítása után, 2020. április 17-én 18 órától április 19-én 20 óráig az aszfaltozási munkálatok idején teljes útzár lesz érvényben — írták.

A szolnoki Kertész úti csomópontban a szakemberek április 17-én már 8 órától megkezdik a felhajtó ág aszfaltburkolatának marását, ezért a Szandaszőlős felől Budapest felé kanyarodó járműveknek kisebb torlódásokra kell számítani. Aznap 18 órától teljes szélességében lezárják az utat.

A hétvégi útzár ideje alatt a 442-es főúton Szandaszőlős városrész és a déli agglomeráció felől érkezők a fővárost és a Szent István Tisza-hidat „a Kertész úti csomópont Debreceni felhajtó ág – 4. sz. főút Turbó körforgalmú csomópont – Debreceni út – Kertész úti (ún. helikopteres) körforgalom” útvonalon vagy a Kertész úti körforgalmon keresztül Debrecen irányába tudják megközelíteni. A városközpont felől a Budapest felőli lehajtás a lezárás idején is biztosított lesz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában