Mozgássérültek

2020.04.16. 07:00

Hatékonyan működik a szolnoki egyesületnél a RÉVÉSZ

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérültek Egyesülete elkezdte RÉVÉSZ szolgáltatását. Fehérváry Tünde elnök egyik régi vágya teljesült azzal, hogy a budapesti Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete által szervezett RÉVÉSZ képzésen részt vehetett, ezáltal immár „révésznek” nevezheti magát.

Kovács Berta

Fogyatékosságügyben a révészek olyan tanácsadók, akik traumán frissen átesetteket látnak el sorstársi tanácsokkal. Ilyenkor az érintettek egy – eddig számukra teljesen ismeretlen – új élethelyzetbe kerülnek, és számtalan kérdéssel, megoldani kívánt problémával szembesülnek.

A MÁV Kórház és Rendelőintézet mozgásszervi rehabilitáció osztályának osztályvezető főorvosa kereste fel az egyesületet, és kérte a szolgáltatást. A RÉVÉSZ tevékenység során az ügyféllel olyan saját tudást és személyes tapasztalatokat oszthattak meg tabuk nélkül, aminek köszönhetően több, speciális fogyatékosságügyi téma is felszínre került. Fehérváry Tünde továbbra is biztatja mindazokat, akik új élethelyzetbe kerültek, hogy bátran keressék fel, éljenek a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában