Átcsoportosítás

2020.05.26. 14:00

Felszámolják a sertéstelepet Tiszatenyőn

Nem tudja tovább fenntartani, ezért felszámolja sertéstelepét Tiszatenyő önkormányzata.

Molnár-Révész Erika

A település a napokban hirdette meg közösségi oldalán nyolcvanöt darabos sertésállományát. A telep egyike azoknak a félkész beruházásoknak, melyek miatt a korábbi években tetemes adósságot halmozott fel a falu. Ez az el nem készült beruházás közel negyvenmillió forintos tételt jelent a követelések között.

– Az önkormányzatnak pénzt kellene fektetnie a sertéstelep fenntartásába, a továbbiakban viszont erre nem tudunk forrást biztosítani. Emellett az ott dolgozó közfoglalkoztatottak plusz hétvégi juttatását sem tudjuk kigazdálkodni, és mivel a telephely jóval kívül esik a település határain, az állandó őrzését sem tudjuk biztosítani – válaszolta megkeresésünkre Mező József polgármester.

Elmondta, hogy a sertéstartás helyett az önkormányzat inkább a meglévő baromfitelepét fejleszti tovább. Ide csoportosítják át a korábban a sertéstelepen dolgozó közmunkásokat is. A malacok eladásából mintegy két és fél millió forintos bevételt remélnek.

Mint azt korábban megírtuk, az előző önkormányzati ciklusban csaknem kétszázötvenmillió forintos adósságot halmozott fel az önkormányzat. A már lejárt tartozás leginkább a megvalósulatlan beruházások és a szabálytalan pályázati pénzköltések miatti bírságokból adódott össze. A jelenlegi testület nem látott más kiutat, maguk kérték az adósságrendezési eljárás megindítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában