Jászkunság

2020.05.11. 08:00

Mutatjuk a múlt hét legolvasottabb híreit

Két nagyszabású drogfogást hajtottak végre a rendőrök, gyalogost gázoltak Szolnokon, kezdődhet a szolnoki tüdőkórház egykori parkjának rehabilitációja – ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Egy szajoli lakos Tószegen élő testvérével 2018-tól kezdődően rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében – közreműködők igénybevételével – árusított nagy mennyiségben kábítószert és új pszichoaktív anyagot. A rendőrök az akció során hat személyt elfogtak és előállítottak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra. Négy fő jogsértőt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, míg két fő terheltet új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen. Információink szerint Tószegen is felbukkantak a TEK-esek egy telepen, ahol lefoglaltak és vittek mindent, amit találtak, autót, motorcsónakot, de Szolnokon, a Tószegi úton is hasonló akciót hajtottak végre.

Egy gyalogos szenvedett súlyos sérülést abban a balesetben, ami 2020. május 8-án történt Szolnok belterületén, a Szántó körúton. Egy 21 éves nő az általa vezetett személygépkocsival megállás nélkül továbbhaladt a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt, a külső forgalmi sávban megálló gépkocsi mellett, és elütötte az átkelőhelyen sportolása közben futva áthaladó gyalogost.

Fotó: police.hu

Két teherautó ütközött össze a 4-es főút 112-es kilométerénél, Tiszapüspöki térségében kedden délelőtt. . A balesethez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltókat riasztották.

Kezdődhet a tüdőkórház egykori parkjának rehabilitációja, mely az egyik leginkább várt fejlesztés a Városmajor úton. A csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, a Zagyva-menti terület számos szabadidős funkcióval rendelkezik majd.

Fotó: Mészáros János

Azokon a településeken, ahol a koronavírus-járvány lelassítása érdekében korábban bezártak a bölcsődék és az óvodák, április 30-tól kötelező ügyeletet kell tartani a napokban megjelent kormányrendelet szerint. Természetesen ügyelni kell a szigorú járványügyi előírásokra, a gyerekek maximum ötfős csoportokban lehetnek. A megyebeli településeken felkészültek a nagyobb gyermeklétszám fogadására is.

Fotó: Mészáros János

Május 8-tól június 19-ig pályafelújítást végeznek, mely érinti megyénket is.

Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere ismét a közösségi oldalán fordult a lakossághoz. Videós üzenetében kihangsúlyozta, hogy a kijárási korlátozást vidéken megszüntették ugyan, de a járvány még nem múlt el.

 

A változás nem könnyű folyamat, mégis érdemes belevágni. Ezt a gondolatot vallja a kevi Mészáros Kata és párja, Zoltán, akik egyik pillanatról a másikra döntötték el, hogy életmódot váltanak.

A különféle növények szépen fejlődnek a kertben – mutatja Mészáros Kata
Fotó: Beküldött fotó

Erdei könyvtárat rejtő zöld dobozra bukkantak a város egyik kis erdejében a minap. A titkos könyvtárosnak hála, a rengeteget járók nem csak a természet jótékony hatásával töltődhetnek fel, hanem az olvasás élményével is. A dobozból bárki elvihet könyvet és tehet bele újat.

Fotó: Gémesi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában