Jászkunság

2020.06.25. 07:00

Konzultáció: a legtöbben már átvették a kérdőíveket

Minden megyei település postája megkapta a nemzeti konzultáció kérdőívét tartalmazó levelet még a múlt héten, és azonnal el is kezdték ezek kihordását. Az ütemterv szerint a küldemények kézbesítése csütörtökön már be is fejeződik a Jászkunságban.

Munkatársainktól

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– Megyénkben összesen háromszáznégyezer konzultációs levelet dobtak be a postaládákba, ebből szolnoki háztartásokba került mintegy negyvenkilencezer – tudtuk meg Panulin Ildikótól.

A Magyar Posta Zrt. szóvivője hozzátette, hogy amennyiben valaki nem kapta meg a küldeményt, érdemes a kormányzati vonalon, a 1818-as ingyen hívható számon érdeklődni. A kitöltött kérdőíveket augusztus tizenötödikéig ingyenesen lehet feladni a postákon, a mellékelt válaszborítékban.

Megyénkben olyanok is akadnak, akik már meg is válaszolták a fontos témákat érintő kérdéssort, sokan pedig azt tervezik, hamarosan időt szakítanak a kitöltésre. A karcagi Gulyás Ferencné például arról beszélt hírportálunknak, családjával közösen válaszolja meg a kérdéseket.

– Családunk minden tagja megkapta már a posta által kézbesített konzultációs kérdőívet. Fontosnak érezzük, hogy lehetőség van a nemzeti ügyekben a véleményünk kinyilvánítására – mondta hírportálunknak a témáról Gulyás Ferencné. A karcagi Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezetője hozzátette: az elmúlt hónapok járványügyi helyzete miatt egyik napról a másikra át kellett alakítani családjuk mindennapi életét.

– Komoly tapasztalatokat szereztem családanyaként, óvodai intézmény vezetőjeként olyan területen, amire az eddigi életünkben nem volt példa. Örülök neki, hogy a véleményemmel hozzájárulhatok a döntéshozók munkájához egy esetleges második hullám esetén.

– Az időben meghozott jó döntések lehet, hogy korlátoztak bennünket egy rövid időre, de a legfontosabb célt, a járvány lassítását, az egészségünk megőrzését sikerült elérnünk – tette hozzá az elismert óvodapedagógus. A nemzeti konzultáció másik nagy kérdésköre a migrációs helyzet, mely nemzedékek jövőjét határozhatja meg.

Gulyás Ferencné
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Az, hogy jól vagy rosszul döntenek, láthatjuk a következményeket Magyarországon és azokban az országokban, ahol a bevándorlásnak teret engedtek. Nagyon határozott a véleményem a nemzeti identitásunk megőrzésének fontosságában, ezt védenünk, ápolnunk kell kisebb és nagyobb közösségeinkben, gyermekeink nevelése során.

– Magyarország csodálatos ország, a természeti értékeinket, a magyar nemzet keresztény, kulturális értékeit nekünk kell megvédenünk – jelentette ki Gulyás Ferencné, aki szerint biztos, hogy családjukban mindenki hozzájárul a véleményével a nemzeti konzultációhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában