Galériával

2020.07.08. 14:00

Hiánypótló program kezdődött a szolnoki TISZApART Moziban

A Hátrányból kovácsolt erő című fotókiállítással nyílt meg az a több hónapon keresztül tartó programsorozat a szolnoki TISZApART Moziban, mely a kulturális esélyteremtést célozza meg.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Csabai István

A nyitórendezvényen bemutatott tárlatot a szolnoki székhelyű Mozgáskorlátozottak Nemzetközi Fotó- és Színesdia Pályázat levéltárban őrzött pályamunkáiból állították össze. A kiállítás a különböző fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű csoportok kiteljesedését mutatja be a sportban, a művészetekben, a fotóművészet eszközeivel.

A kiállításmegnyitó a Mozik, mint innovatív kulturális központok című programot indította el, erre három másik, külföldi művészmozival együtt összesen százhatvanötmillió forintot nyert a TISZApART Mozi. A támogatást informatikai eszközfejlesztésre, közösségépítésre, valamint az esélyegyenlőséget támogató rendezvények szervezésére fordítják a nyertes filmszínházak.

A program elsődleges célcsoportja az ifjúság, kiemelten a hátrányos helyzetű vagy esélyteremtéssel érintett csoportok. A kiállításmegnyitót több különböző, a témához kapcsolódó előadás követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában