Galériával

2020.07.14. 14:00

Megnyílt Koncz Gábor kiállítása a berényi Lehel Film-Színházban

A koronavírus-járvány miatt hosszú idő után hétfőn újra képzőművészeti kiállításnak adott helyet a jászberényi Lehel Film-Színház.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Koncz Gábor, festőművész Over című tárlatán Góg Zoltán, a Jászkerület Nonprofit Kft. kulturális szervezője köszöntötte a közönséget. Az alkotó és a művészet kapcsolatáról szólt Szilágyi Rudolf képzőművész, aki zene kíséretében nyitotta meg az önálló kiállítást.

– Nehéz világban, álértékrendek mentén élünk, melyben háttérbe szorulnak az igazán fontos dolgok. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ebben a nem túl bájos világban a festészet és a zene segítségével meg tudjuk őrizni mentális egészségünket – fejtette ki, majd a résztvevők figyelmébe ajánlotta a fiatal alkotó műveit.

Koncz Gábor a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végzett, ahol Bukta Imre és Kiss Péter voltak a mesterei. A fiatal jászberényi születésű művész a megnyitón elmondta, hogy a tárlat címe valamin át, valaminek a vége, amivel lényegében egy korszak, az egyetemi évek lezárására utal.

A bemutatott képek nagy részét tanulmányainak utolsó két évében készítette. Művészetét absztrakt kifejezésmód jellemzi, a képeket áthatja a transzparencia, átfedés és áttetszőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában