Galériával

2020.08.21. 11:30

Önkormányzati ülésen szentelték meg az új kenyeret Karcagon

A karcagi Szent István-napi események augusztus 20-án ünnepi önkormányzati üléssel folytatódtak, ahol az új kenyeret megszentelte Főtisztelendő Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos, megáldotta Nagytiszteletű Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes ünnepi beszédében hangsúlyozta, István király a magyarok megmaradásáért viselt hadat, épített új országot és alkotott új szabályokat. Olyan hazát hagyott ránk, amelyet leigázni, végleg meghódítani senkinek nem sikerült. Az erős keresztény állam megállta a helyét a nemzetek sorában. A magyarok sok-sok nemzedékének köszönhető, hogy ma is a magyar történelmet írjuk, magyarul szólunk egymáshoz és támaszkodhatunk a keresztény hit megtartó erejére,

Augusztus 20-a a karcagiaknak sokat jelent, mert Nagykunság messze földön híres a búzájáról. A kunsági ember „életnek” nevezte a gabonát; ha a búzából termett elég, nem történhetett semmi baj, majd a covidra utalva úgy fogalmazott, lesznek államok amelyek kisebb veszteséggel vészelik át az ezzel járó válságot és lendülettel újraindítják a gazdaságot.

Magyarország kormánya azért dolgozik, hogy hazánk ezek közé tartozzon – hangsúlyozta a miniszter, aki megemlékezett a közelmúltban elhunyt Dobos Lászlóról, Karcag korábbi polgármesteréről és Sántha József nyugalmazott karcagi belgyógyász főorvosról, majd beszélt az öt hét múlva esedékes időközi polgármester választásról, ahol Szepesi Tibor a Fidesz-KDNP jelöltje.

Ezt követően a képviselő-testület által adományozott kitüntetéseket adtak át. Posztumusz Díszpolgári címet adományozott a testület néhai Dobos László polgármesternek, a kitüntetést és az ajándékot édesanyja Dobos Lászlóné vette át és köszönte meg mindazt a segítséget, támogatást, szeretetet, amit a család a várostól kapott.

Ezt követően átadták a Karcagért Emlékérmet, a nagykun települések „Nagykunságért” díját, Karcag Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért Díjat, Karcag Város Közbiztonságáért Díjat, a Karitatív tevékenységért Díjat, a Karcag város jó tanulója, jó sportolója díjakat és köszöntötték azokat, akik Szolnokon, a Megyeházán vettek át elismerést. Laczik Dénes Imre pékmester, a Kerekcipó Sütőipari Termelő és Szolgáltató Kft. termelésirányítója Életfa Emlékplakett Bronz fokozat elismerést vett át szerdán az Agrárminisztériumban Nagy István agrárminisztertől, ebből az alkalomból az önkormányzat nevében ajándékot adott át számára Gyurcsek János alpolgármester.

A díjak átadása után az ünnepi műsorban közreműködött Donkó Annamária és Donkó Imre, a Debreceni Csokonai Színház művészei, kísért Gyülvészi Péter karigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában