Kép/Test/Lét

2020.09.18. 19:00

Legyőzött határok címmel nyílt tárlat Szolnokon

Ötvennégy, Szolnokhoz kötődő kortárs képzőművész munkájából nyílt kiállítás pénteken az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Mészáros János

A Legyőzött határok című tárlat a Kép/Test/Lét nevű program pályázatának zsűrizett anyagát mutatja be. A pályázatot a Szolnoki Művésztelep és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., vagyis a MANK közösen indította, a felhívásra több mint száz munka érkezett be.

A kiállítás a test teljesítőképességének határait mutatja meg a különböző művészeti alkotásokon keresztül, melyek között szobrok, festmények, fotók és videók is megtalálhatóak. Az alkotók között vannak elismert művészek, de egyetemi hallgatók is. A megyeszékhely az egyik helyszíne a Kép/Test/Lét című programnak, korábban Veszprémben, hamarosan pedig Miskolcon nyílik kiállítás a témában.

Fotó: Mészáros János

A szolnoki tárlatot dr. Nagy Imre művészettörténész nyitotta meg, az október 13-ig látogatható kiállítás kurátora Verebes György, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában