Szolnok

2020.10.26. 11:30

Már fénylenek a töklámpások a kertvárosban

 „Tök jó” hetet tartottak a Kertvárosi Óvodában, ahol minden a halloweenről szólt.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Beküldött fotó

Volt tökgurító és tökszállító verseny, a gyerekek a tökökből kirakott ügyességi pályán is összemérhették az ügyességüket és gyorsaságukat. Még az sem vette el senki kedvét, ha véletlenül elrepedt vagy kettétört egy-két sárga tök. Aztán lehetett dióval célba dobni, próbálkoztak a diógörgetéssel is, aki pedig egy kis csemegére vágyott, feltörhetett egy-két csonthéjast, és elropogtathatta a dióbelet, vagy éppen az ízletes sült tökből falatozhatott.

Fotó: Beküldött fotó

A legnagyobb érdeklődés a gyerekek és szüleik által közösen készített töklámpások kiállítását övezte, különleges alkotásokból most sem volt hiány. A gyerekek lelkesen találgattak, melyiket ki készítette, tetszésüket ki is fejezhették, az elkészült alkotásokra ugyanis szavazni lehetett.

Fotó: Beküldött fotó

Jó volt a hangulat a halloweeni rendezvényen, a játékok mellett pihenésképpen egy-egy őszi mondókát, verset mondtak és énekeltek el a gyerekek az óvó nénikkel. A tökös hét megkoronázásaként a mutatós töklámpásokat a városrész több pontján helyezték el.

Fotó: Beküldött fotó

Került faragott tök az intézményekhez, a kertváros főbb helyszíneire, valamint családi házakhoz. A hagyomány tehát idén is folytatódott, melynek köszönhetően néhány napig esténként töklámpások világítják meg, varázsolják hangulatossá a holt-Tisza-parti városrészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában