Simon Éva

2020.10.30. 16:30

Újabb megméretéseken bizonyított a fiatal túrkevei énekes

Túrkeve ifjú, tehetséges „kis pacsirtája” ismét kiemelkedő elismerésekkel gazdagodott. Simon Éva már jó néhány Aranypáva díjjal, valamint Aranypáva Gála különdíjjal is büszkélkedhet. Emellett kiemelt arany minősítést kapott egy online versenyen. 

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Simon Éva több díjat is kapott a közelmúltban

Forrás: Beküldött fotó

Majd minden megméretésről kiváló eredményekkel tér haza, ám a sikerért bizony, tenni kell. A céltudatos, fiatal lány nem bízza a véletlenre, napi szinten énekel, gyakorol. Ám számára ez nem kötelesség, hanem a legkedvesebb elfoglaltságok egyike.

– Feltölt és örömet okoz – mondta mosolyogva. Elárulta, nyár végén az Egri Nagydíjas Hangverseny és KÓTA Országos Aranypáva Népzenei Minősítőn sikerült újabb Aranypáva díjat és Aranypáva Gála különdíjat kivívnia magának.

– A következő alkalommal a II. Diószegi Nemzetközi Népzenei Versenyen indultam. Ezt online szervezték, így a beküldött videókat értékelték. Szóló énekben kiemelt arany minősítést, klarinéttal pedig aranyfokozatot értem el – részletezte Éva. Október közepén Püspökladányban próbált szerencsét. A 13. Ifj. Vígh Sándor-emlékverseny és KÓTA minősítőn ismét hatalmas öröm

érte.

– Innen az ötödik Aranypáva díjammal térhettem haza szóló ének kategóriában! Emellett klarinéttal elértem a KÓTA országos arany fokozatot, és mindkét területen a legmagasabb arany minősítést kaptam.

Éva elárulta, számára nagyon sokat jelentenek a népdalok és az üzenet, amelyet hordoznak. Versenyenként eltérő művekkel készül, ám mindig szívvel, lélekkel adja elő őket.

Simon Éva több díjat is kapott a közelmúltban
Fotó: Beküldött fotó

A tájegységek, térségek gazdag zenei világának megismerésében segítsége is akad.

– Örkényben már a negyedik nyáron vettem részt a Csutorás nemzetközi népzene és néptánc tehetségtáborban. Emellett pedagógusoknak tartott népzenei továbbképzésekre is kaptam meghívásokat. Egyebek mellett innen merítem a szebbnél szebb tájegységek dalait és zenéit – árulta el. Azért a retró stílusú popzene sem áll távol tőle, nagy kedvence Cserháti Zsuzsa: Kicsi, gyere velem rózsát szedni című dala.

Sokan támogatják céljai megvalósításában. Családja mellett szeretett iskolája, a kisújszállási Illésy Sándor Baptista Szakközépiskola és Technikum is segíti Évát.

Egyetemen is tanulná a népzenét

– Néha valamilyen kreatív elfoglaltság és egy kis aerobikozás is belefér. De azért a zene az első – emelte ki Simon Éva.

Elárulta, a közelmúltban bejutott a Halas Televízió karaoke versenyének döntőjébe, nem titkolt vágya, hogy ott díjat nyerhessen, Cserháti Zsuzsára emlékezve. A jövőjét pedig szintén a zene köré szervezné.

– Továbbra is folytatnám a tanulást a tehetségtáborokban, és az énekkarvezetői tanfolyamot is szeretném majd elvégezni. Érettségi után pedig a népzene területén szeretnék továbbtanulni a Nyíregyházi Egyetemen – részletezte Simon Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában