Jászkunság

2021.01.01. 16:00

Ezekre a cikkekre kattintottak olvasóink a legtöbbször decemberben

Végső nyughelyére helyezték Grófo-Kozák Lászlót, ketten is életüket vesztették egy Rákócziújfalunál történt balesetben, nagy erőkkel keresik az eltűnt Rafael Margitot – többek között ezek is szerepeltek december legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Nemrég köszöntött be 2021, évösszegző cikksorozatunk pedig utolsó részéhez érkezett, melyben december öt legolvasottabb hírével jelentkezünk.

Komoly előkészületek – hajnali virrasztás, színpadállítás, vörösszőnyeg-leterítés a lovashintó-menetes gyászmenet útvonalán, polgármesteri felhívás az óvintézkedések betartására, élőzene – mellett december 19-én végső nyughelyére helyezték Kozák Lászlót, Nagy Grófot Szolnokon.

Fotó: Mészáros János

A koronavírus miatt kórházba kerülő betegek egy része oxigénterápiára, súlyosabb esetben lélegeztetésre szorul. Laikusként sokan azt gondolhatják, hogy mindez rutinfeladat a kórházakban, ám vannak olyan kérdések, melyek egyedi megoldásokat igényelnek a szakemberek részéről. A szolnoki Hetényi Géza Kórházban is alkalmaznak ilyen rendhagyó, és igen sikeresnek bizonyuló módszereket.

A sportáruházas búvármaszkot a lélegeztetőgéphez civilek felajánlásával 3D nyomtatással készült adapterrel csatlakoztatják
Fotó: Beküldött fotó

Szolnok felé haladt egy Ford december 20-án, amikor először érintőlegesen ütközött a szemből érkező másik Forddal, majd frontálisan összeütközött egy szemből jövő Mazdával. A nagy erejű ütközéstől mindkét jármű megpördült, a Mazda az út szélére sodródott. A két frontálisan ütköző autóban egyedül utazó középkorú férfi sofőrök a helyszínen életüket vesztették.

Fotó: Donka Ferenc

A drámai élethelyzetek, a fizikai és lelki megpróbáltatások ellenére is hősiesen helytállnak a koronavírusos betegek gyógyulásáért küzdő orvosok és ápolók. Decemberben lehetőségünk nyílt arra, hogy betekintsünk a Hetényi Géza kórház egészségügyi dolgozóinak munkájába, és hogy megismerjük, miként zajlik mindennapos küzdelmük a vírussal szemben.

Dr. Bendó Mihály (balra) és dr. Bencsik Gábor
Fotó: Nagy Balázs

Decemberben eltűnt egy jászberényi nő, Rafael Margit. Néhány nappal később a családtagok, civilek és önkéntesek segítettek a depresszióval küzdő nő keresésében. A terepi kutatás azonban nem hozta meg a várt eredményt, ezért felfüggesztették további információk, támpontok érkezéséig.

Fotó: Beküldött fotó

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában